Zemiaky s grilovanou zeleninou a tvarohovým syrom
4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
balíček
zemiaky McCain Crunchy Wedges
250
g
tvarohový syr - 40 percent tuku
50
ml
mlieko
3
strúčiky
cesnaku
1/2
ČL
rímska rasca
1/2
zväzok
petržlenová vňať
biely vínny ocot
1
ks
mladá cibuľka
1
ks
červená paprika
1
ks
žltá paprika
1
ks
veľká cuketa
1
ks
baklažán
50
ml
olivový olej
korenie
soľ
postup
1.
Cesnak ošúpeme, rozdrvíme, posypeme lyžičkou soli a rozotrieme na jemnú pastu. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a lístky posekáme.
2.
Tvarohový syr zmiešame s cesnakom, mliekom, korením, rímskou rascou a octom. Nakoniec pridáme cibuľu nakrájanú na malé krúžky.
3.
Zeleninu dôkladne umyjeme a osušíme. Papriky prekrojíme napoly, vyberieme jadrovníky a opäť prekrojíme na polovicu. Baklažán a cuketu nakrájame na krúžky s hrúbkou asi 1 cm, konce odstránime.
4.
Zemiaky McCain rozložíme zmrazené na gril a grilujeme, kým nechytia zlatohnedý nádych.
5.
Zeleninu z oboch strán natrieme olivovým olejom a opečieme na grile. Z papriky pred podávaním stiahneme šupku.
6.
Podávame so zemiakmi a cesnakovým tvarohovým syrom.
7.
Priemerné nutričné hodnoty:
Kalórie: 540 kJ: 2 241 Bielkoviny: 13 g Tuky: 34 g Sacharidy: 42 g
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.