Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Parené buchty

zohe
zohe
5
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

400 g
polohrubá múka
150 ml
mlieko
1 ks
vajce
30 g
droždie
1 štipka
soľ
2 PL
práškový cukor
200 g
slivkový lekvár
150 ml
rozpustené maslo
2 PL
práškový cukor na posypanie
100 g
pomletý mak na posypanie

postup

1.
Z vlažného mlieka, pol lyžice práškového cukru, trošky múky a z droždia necháme vykysnúť kvások. Do misky kisky dáme preosiatu múku, zvyšný cukor, vajce, rozpustené maslo a vykysnutý kvások. Vypracujeme hladké cesto.
2.
Vypracujeme hladké cesto a necháme ho 30 minút nakysnúť na teplom mieste.
3.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Rozkrájame ho na rovnaké štvorce. Do stredu každého štvorca dáme lyžičku hustého slivkového lekváru.
4.
Pospájame rožky štvorčekov smerom hore a vyformujeme okrúhle buchty. Na pomúčenej doske ich necháme podkysnúť.
5.
Do hlbšieho hrnca s vodou dáme parák a poukladáme naň buchty vedľa seba, pričom boky potierame rozpusteným maslom.
7.
Na tanieri posypeme makom a cukrom. Nakoniec polejeme podľa vlastných chutí. Ja polievam rozpusteným maslom alebo ríbezľovou omáčkou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Husté, krémové, sýte polievky z tekvice hokkaido si určite zamilujete. Odporúčame ako teplú jesennú večeru. Polievočky...
ovsené vločky
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Váš žalúdok určite ocení, že telu môžete dodať niečo zdravé, výživné, prospešné, ľahko stráviteľné a pritom veľmi...
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...