Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Parené buchty

zohe
zohe
5
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

400 g
polohrubá múka
150 ml
mlieko
1 ks
vajce
30 g
droždie
1 štipka
soľ
2 PL
práškový cukor
200 g
slivkový lekvár
150 ml
rozpustené maslo
2 PL
práškový cukor na posypanie
100 g
pomletý mak na posypanie

postup

1.
Z vlažného mlieka, pol lyžice práškového cukru, trošky múky a z droždia necháme vykysnúť kvások. Do misky kisky dáme preosiatu múku, zvyšný cukor, vajce, rozpustené maslo a vykysnutý kvások. Vypracujeme hladké cesto.
2.
Vypracujeme hladké cesto a necháme ho 30 minút nakysnúť na teplom mieste.
3.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Rozkrájame ho na rovnaké štvorce. Do stredu každého štvorca dáme lyžičku hustého slivkového lekváru.
4.
Pospájame rožky štvorčekov smerom hore a vyformujeme okrúhle buchty. Na pomúčenej doske ich necháme podkysnúť.
5.
Do hlbšieho hrnca s vodou dáme parák a poukladáme naň buchty vedľa seba, pričom boky potierame rozpusteným maslom.
7.
Na tanieri posypeme makom a cukrom. Nakoniec polejeme podľa vlastných chutí. Ja polievam rozpusteným maslom alebo ríbezľovou omáčkou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
umyvacka riadu finish
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Neznášate každodenné umývanie riadu? Preskúmajte pádne dôvody, prečo si konečne zaobstarať automatickú umývačku.
Domáceho perníkové korenie
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vôňa perníkov alebo medovníkov neodmysliteľne patrí k Vianociam a čarovnej atmosfére, ktorú so sebou vianočné sviatky...
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov, môžeme si ju...