Pridať recept

FOTORECEPT: Parené buchty

5
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
polohrubá múka
150 ml
mlieko
1 ks
vajce
30 g
droždie
1 štipka
soľ
2 PL
práškový cukor
200 g
slivkový lekvár
150 ml
rozpustené maslo
2 PL
práškový cukor na posypanie
100 g
pomletý mak na posypanie

postup

1.

Z vlažného mlieka, pol lyžice práškového cukru, trošky múky a z droždia necháme vykysnúť kvások. Do misky kisky dáme preosiatu múku, zvyšný cukor, vajce, rozpustené maslo a vykysnutý kvások. Vypracujeme hladké cesto.

Fotorecept: Parené buchty
Fotorecept: Parené buchty
Zdroj: zohe
 
2.

Vypracujeme hladké cesto a necháme ho 30 minút nakysnúť na teplom mieste.

Fotorecept: Parené buchty
Fotorecept: Parené buchty
Zdroj: zohe
3.

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Rozkrájame ho na rovnaké štvorce. Do stredu každého štvorca dáme lyžičku hustého slivkového lekváru.

Fotorecept: Parené buchty
Fotorecept: Parené buchty
Zdroj: zohe
4.

Pospájame rožky štvorčekov smerom hore a vyformujeme okrúhle buchty. Na pomúčenej doske ich necháme podkysnúť.

Fotorecept: Parené buchty
Fotorecept: Parené buchty
Zdroj: zohe
5.

Do hlbšieho hrnca s vodou dáme parák a poukladáme naň buchty vedľa seba, pričom boky potierame rozpusteným maslom.

Fotorecept: Parené buchty
Fotorecept: Parené buchty
Zdroj: zohe
6.

Prikryjeme pokrievkou a paríme 10 minút.

Fotorecept: Parené buchty
Fotorecept: Parené buchty
Zdroj: zohe
7.

Na tanieri posypeme makom a cukrom. Nakoniec polejeme podľa vlastných chutí. Ja polievam rozpusteným maslom alebo ríbezľovou omáčkou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zemiakové klobásky - kyšky
Tipy na lacné a chutné jedlá z regiónov Slovenska
Pôvodná slovenská gastronómia je plná skvelých, nenáročných receptov, ktoré vám ušetria čas i niekoľko eur.
Chuty na pare
Parené buchty 15x inak: Krehké a krásne nadýchané ako vatička, zbierka najlepších rodinných receptov!
Výborné recepty na domáce parené buchty, ktoré sa hodia na piatkový bezmäsitý obed, ale aj ako sladká bodka...
TOP
Ikona rakúskych zjazdoviek: Čím sa Germknödel líši od našich parených buchiet?
Ikona rakúskych zjazdoviek: Čím sa Germknödel líši od našich parených buchiet?
Pozná ho azda každý milovník alpských zjazdoviek. Tradičná rakúska knedľa Germknödel zasýti každého...