Hot-dog z domácich žemličiek
9
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
hladká múka
300
ml
vlažná voda
2
ČL
soľ
1
ČL
ocot
1
PL
masť
1/2
kocka
droždie
trochu
sezamové, ľanové, slnečnicové semienka
9
ks
kinder párky
1
ČL
cukor
postup
1.
Z prísad pripravíme klasické kysnuté cesto, nacháme vykysnúť minimálne pol hodiny. Na pomúčenej doske si urobíme 9 bochníčkov. Ak chceme žemličky v tvare psíka, nožom narežeme ušká, trochu vyformujeme, ako očká a ňufáčik dáme cereálne čokoládové guličky.
2.
Preložíme na vymastený plech, potrieme ich olejom, necháme podkysnúť a pečieme 40 minút pri 180 stup. C.
Horúce preložíme na mriežku, prikryjeme alobalom a utierkou, aby vychladli.
3.
Hot-dog robíme potom klasicky . Žemľu prerežeme, do nej uvarená kinder párka, kečup, šalát.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
eruska25
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.