Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Domáci vaječný likér

dobruchut.sk
dobruchut.sk
15
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

8 ks
žĺtok
1 konzerva
sladené kondenzované mlieko
1 konzerva
nesladené kondenzované mlieko
1 šálka
mlieko
2 ks
vajce
litrov
rum

postup

Do hrnca dáme nesladené kondenzované mlieko a obyčajné mlieko, rozšľaháme v ňom žĺzky s vanilkovým cukrom. Potom celú zmes šľaháme vo vodnom kúpeli až do zhustnutia (nesmie sa zvariť!). Tesne pred varom zmes stiahneme z ohňa, pridáme sladené kondenzované mlieko a pri občasnom miešaní necháme vychladnúť. Nakoniec pridáme rum a dobre premiešame. Nalejeme do sklenených fliaš a uložíme v chlade.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...
Kvetinové čokoládové cupcakes
Máj v znamení kvetinových dezertov
Máj v znamení kvetinových dezertov
S prichádzajúcimi teplými dňami sa objavuje nespočetné množstvo kvitnúcich rastlín, ktoré mnohým vyčaria úsmev...