Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Domáci vaječný likér

dobruchut.sk
dobruchut.sk
15
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

8 ks
žĺtok
1 konzerva
sladené kondenzované mlieko
1 konzerva
nesladené kondenzované mlieko
1 šálka
mlieko
2 ks
vajce
litrov
rum

postup

Do hrnca dáme nesladené kondenzované mlieko a obyčajné mlieko, rozšľaháme v ňom žĺzky s vanilkovým cukrom. Potom celú zmes šľaháme vo vodnom kúpeli až do zhustnutia (nesmie sa zvariť!). Tesne pred varom zmes stiahneme z ohňa, pridáme sladené kondenzované mlieko a pri občasnom miešaní necháme vychladnúť. Nakoniec pridáme rum a dobre premiešame. Nalejeme do sklenených fliaš a uložíme v chlade.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Husté, krémové, sýte polievky z tekvice hokkaido si určite zamilujete. Odporúčame ako teplú jesennú večeru. Polievočky...
ovsené vločky
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Váš žalúdok určite ocení, že telu môžete dodať niečo zdravé, výživné, prospešné, ľahko stráviteľné a pritom veľmi...
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...