Pridať recept

Shrekova (špenátová) polievka

4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
mrazený špenát
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
trochu
olej
1 PL
maslo
1 PL
hladká múka
1 ks
smotana na šľahanie
podľa chuti
soľ
2 ks
staršie rožky
trochu
bazalka

postup

1.
Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na menšie kocky a strúčiky cesnaku na plátky . Spolu orestujeme na masle a troške oleja. Pridáme špenát, premiešame a restujeme. Zalejeme vodou, osolíme a chvíľku povaríme. Zahustíme zátrepkou, ktorú sme si pripravili zmiešaním hladkej múky a smotany. Podávame s chrumkavým pečivom.
 
2.
Príloha : Staršie rožky, alebo žemle nakrájame, potrieme z jednej strany maslo a posypeme bazalkou. Uložíme na plech a pri teplote 200 °C pečieme do chrumkava.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať