Pridať recept

Mrkvová torta

12
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
mleté orechy
250 g
mrkva
200 g
krupicový cukor
40 g
škrobová múčka
6 PL
hrubá múka
5 ks
vajce
2 PL
rum
trochu
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu
200 g
práškový cukor
2 PL
horúca voda

postup

1.
Žĺtky oddelíme od bielkov, vyšľaháme s cukrom, pridáme strúhanú mrkvu. Orechy zmiešame s rumom a škrobovou múčkou a primiešame ich k žĺtkom s mrkvou.
 
2.
Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý opatrne vmiešame do cesta. Nakoniec primiešame múku. Plech na pečenie vymastíme tukom a vysypeme múkou, vlejeme do neho cesto a pečieme pri teplote 175°C asi 50 minút.
3.
Práškový cukor, rum a vodu dobre zmiešame, aby sa cukor rozpustil. Polevou potom potrieme povrch torty.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Cheesecake
Milovaný cheesecake s domácim mascarpone a jeho najlepšie verzie
Tento dezert je obľúbený v každej jeho podobe. Na výber je už toľko receptov, že si nemusíte robiť starosti,...
Oriešková torta z lieskovcov
Piškótový korpus 6x INAK
Nadýchaný piškótový korpus je základ každej dobrej torty, slávnostných rezov, chutnej rolády. Máte pocit,...
Karamelový cheesecake
Fantastický karamelový cheesecake
Tri vynikajúce vrstvy tvoria tento výborný zákusok: chrumkavý korpus z čokoládových sušienok, jemný krém...
Smotanová torta s ananásom
Slávnostná ananásová torta: Táto silvestrovská pochúťka sa topí v ústach, prevalcuje aj ten najlepší cheesecake!
Chystáte silvestrovskú oslavu a hľadáte recept na slávnostnú tortu? Táto ananásová je vynikajúca a zvládne...
Fondán a marcipán
Domáci marcipán a fondán: Overené recepty a postupy na ich prípravu
I keď sú dnes v móde nahé torty alebo krémové zdobené ovocím, stále si veľa ľudí potrpí na klasike. Z...
Torta Panna cotta: Ľahučký dezert z čokoládovej a jahodovej peny
Svieža torta utkaná z peny z bielej čokolády a čerstvých jahôd.