Mrkvová torta
12
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
300
g
mleté orechy
250
g
mrkva
200
g
krupicový cukor
40
g
škrobová múčka
6
PL
hrubá múka
5
ks
vajce
2
PL
rum
trochu
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu
200
g
práškový cukor
2
PL
horúca voda
postup
1.
Žĺtky oddelíme od bielkov, vyšľaháme s cukrom, pridáme strúhanú mrkvu. Orechy zmiešame s rumom a škrobovou múčkou a primiešame ich k žĺtkom s mrkvou.
2.
Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý opatrne vmiešame do cesta. Nakoniec primiešame múku. Plech na pečenie vymastíme tukom a vysypeme múkou, vlejeme do neho cesto a pečieme pri teplote 175°C asi 50 minút.
3.
Práškový cukor, rum a vodu dobre zmiešame, aby sa cukor rozpustil. Polevou potom potrieme povrch torty.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.