Pridať recept

Pizza so štyrmi druhmi syrov

ingrediencie

Cesto

2 PL
olivový olej
300 g
múka
1/2 KL
soľ
21 g
droždie

Na povrch

2 strúčiky
cesnaku
3 PL
olivový olej
1 konzerva
paradajka
trochu
čierne korenie
2 PL
paradajkový pretlak
štipiek
soľ
1 KL
oregano
80 g
mozzarella
80 g
syr bel paese
80 g
gorgonzola
80 g
ricotta
100 g
olivy čierne

postup

1.
Plech potrieme olejom. Do misy dáme múku s 2 lyžicami olivového oleja. Droždie rozmiešame v 160 ml vlažnej vody a pridáme do múky.
 
2.
Všetky prísady najskôr spracujeme v kuchynskom robote a potom ešte asi 5 minút cesto miesime na doske rukami. Rozvaľkáme ho na veľkosť plechu a vložíme doň. Prikryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť 30 minút.
3.
Cesnak ošúpeme a pokrájame nadrobno. V kastróliku rozohrejeme 1 lyžicu olivového oleja a cesnak opražíme dosklovita. Pridáme paradajky a neprikryté varíme asi 5 minút. Vmiešame paradajkový pretlak, posolíme a ochutíme čiernym korením aj oreganom. Paradajkovú omáčku necháme trochu vychladnúť. Rúru predhrejeme na 250°C.
4.
Syry pokrájame na malé, asi 1 cm hrubé plátky. Cesto pokryjeme paradajkovou omáčkou a pokryjeme plátkami syrov. Medzi ne dáme olivy a pizzu pokvapkáme zvyšným olejom. Necháme ju ešte krátko kysnúť a potom pečieme 10-12 minút. Ešte horúcu pizzu pokrájame na kúsky a ihneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pizza cesto
TOP 3 cestá na pizzu
Zistite, ktoré cesto je ten najlepší odrazový mostík k dokonalému kúsku pizze.
Chlieb ako pizza
10 neodolateľných receptov, inšpirovaných talianskou PIZZOU
Keď máte chuť na pizzu, ale viete, že ju nezjete celú..., skúste jeden z nasledujúcich receptov.
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov,...
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
Tvaroh
Vyrobte si doma poctivý tvaroh, čerstvý syr či ricottu: Je to jednoduché!
Nie každý má možnosť dostať sa ku kvalitným domácim mliečnym výrobkom. Našťastie pomocou jednoduchých...
Videorecept: Chrumkavá cuketová pizza
3x zdravá a ľahká pizza bez múky
Už nemusíte mať výčitky, keď zjete celú pizzu na posedenie.