Pridať recept

Pečená kačica s jablkami a gaštanmi

Pečená kačica s jablkami a gaštanmi
Zdroj: dobruchut.sk

ingrediencie

1 ks
kačka
soľ
celá rasca
tymian
5 ks
jablko
1 ks
citrón
400 g
jedlé gaštany
2 ks
červená cibuľa
1 PL
maslo
150 ml
čierne pivo
2 PL
med

postup

Umytú kačku necháme vyschnúť, potom zvnútra nasolíme a posypeme rascou, necháme odležať. Jablká vykôstkujeme, nakrájame na plátky, premiešame s citrónovou šťavou a kôrou. Pridáme nakrájanú cibuľu a tymián. Gaštany nakrojíme a zhruba 20 minút povaríme, potom ich ošúpeme a zmiešame s jablkami. Touto zmesou potom kačku naplníme, pridáme dva snietky tymiánu, kačicu zvonka natrieme maslom a vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C. Najskôr prudko zapečieme, potom teplotu znížime a kačku polejeme vodou. Pečieme asi hodinu, polievame výpekom. Po hodine kačku podlejeme čiernym pivom, posypeme tymiánom a pečieme zhruba ďalšiu hodinu do zmäknutia. Ešte pred dopečením kačku potrieme medom a prelejeme výpekom.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať