Pridať recept

Špecialita na dnešný večer: Apolijský pstruh

Špecialita na dnešný večer: Apolijský pstruh
Zdroj: dobruchut.sk

ingrediencie

2 ks
pstruh
6 PL
olivový olej
šťava z citróna
5 ks
citrón
3 strúčiky
cesnaku
2 PL
rozmarín
1 PL
estragón
1 PL
šalvia
1 PL
chilli paprička
1 PL
mletá červená paprika
1 PL
kari

postup

Očistíme ryby a ponecháme im hlavy. V menšej miske zmiešame všetky ingrediencie okrem citrónových plátkov a pstruhov. Touto zmesou potrieme pstruhy štetcom dôkladne zvnútra i zvonku. Do rýb potom vložíme plátky citrónov a uzavrieme do roštu na grilovanie, ktorý zabráni rozpadu a grilujeme do zlatista. Najvhodnejšou prílohou je čerstvá zelenina - rajčiny, paprika, uhorka, poprípade grilovaná cibuľka a cesnak. K rybám sa môže podávať aj tradičná grécka omáčka tzatziki.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať