Pridať recept

Zaprávaná teľacia hruď

ingrediencie

700 g
teľacia hruď
200 g
šampiňóny
15 ks
šalotka
600 ml
mäsový vývar
2 PL
hladká múka
200 ml
smotana
3 PL
maslo
1 zväzok
bylinky
bobkový list
celé čierne korenie
nové korenie
tymian
citrónová šťava
cukor

postup

1.
Do posolenej vriacej vody vložíme mäso, pridáme čerstvé bylinky (koriander, bazalka, trebuľka, petržlenová vňať, estragón a mäta prieporná), šalotky, korenie a prikryté varíme približne 1,5 hodiny domäkka. Mäso aj šalotky vyberieme a uchováme teplé.
 
2.
Pripravíme zápražku z múky a väčšej časti masla, prilejeme vlažný vývar a dobre prešľaháme. Povaríme asi pol hodinu a potom pridáme šalotky, na zvyšku masla opražené šampiňóny, smotanu a už iba dobre prehrejeme. Ochutíme cukrom, soľou a citrónovou šťavou.
3.
Vykostíme mäso, pokrájame na porcie a prelejeme hotovou omáčkou. Môžeme servírovať s dusenou ryžou prípadne s čerstvou bagetou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Máte radi šampiňóny? Urobte si ich doma nakladané v oleji
Poznáte nakladaný hermelín však? Lahodný smotanový mäkký syr naložený na pár dní v kvalitnom oleji,...
Sezóna už začala: Obsahujú veľa vody, majú málo kalórií ale pozor! Toto je veľmi častá chyba pri zbieraní
Sezóna už začala: Obsahujú veľa vody, majú málo kalórií, ale pozor! Toto je veľmi častá chyba pri zbieraní húb, lesníci varujú!
Nič nevonia tak krásne ako čerstvo nazbierané huby, ktoré priam lákajú na prípravu aromatických delikates. Aby...
Týchto 5 chýb robíme pri príprave húb
Už nikdy nebudú mäkké ani mdlé! Pri príprave húb si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý!
Kvôli nesprávnej príprave húb sa často pripravíme o vynikajúci chuťový zážitok. Poradíme vám, ako...
Čo robiť, ak sú huby horké? Stačí použiť túto lacnú zabudnutu metódu, vďaka ktorej huby nikdy nezhorknú!
Čo robiť, ak sú huby horké? Stačí použiť túto lacnú zabudnutú metódu, vďaka ktorej huby nikdy nezhorknú!
Čo môžete urobiť, aby vaše huby neboli horké? Vyskúšajte tento babičkin trik!
šalotka
Šalotka
Šalotka je najjemnejšia zo všetkých druhov cibule. Má viac druhov, ktoré sa rozlišujú tvarom a farbou...