Obarové bravčové kolienko - Eisbein
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
ks
bravčové koleno
10
ks
čierne korenie
5
ks
borievka
1
ks
cibuľa
2
ks
bobkový list
4
strúčiky
cesnaku
soľ
ligurček
zelerová vňať
Kapusta
800
g
kvasená kapusta
2
ks
jablko
200
ml
mäsový vývar
3
PL
masť
1
ks
cibuľa
1
PL
cukor
2
ks
zemiaky
soľ
mleté čierne korenie
postup
1.
Do vriacej posolenej vody vložíme kolená, pridáme cibuľu, cesnak, korenie, bobkový list, borievky, ligurček, zelerovú vňať a varíme prikryté približne 2 hodiny domäkka.
2.
Na rozohriatej masti speníme pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú kapustu, osolíme a podlejeme vývarom a chvíľku podusíme. Pridáme na kocky pokrájané a ošúpané jablká a ošúpané postrúhané zemiaky. Okoreníme a ochutíme cukrom a dusíme pomaly domäkka.
3.
Na misu rozložíme hotovú kapustu a na ňu položíme vykostené kolienka. Môžeme ako prílohu servírovať chren, pečivo, horčicu, nakládanú zeleninu alebo hrachovú kašu.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.