Gaštanová torta
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
jedlé gaštany
6
ks
vajce
80
g
práškový cukor
50
g
hrubá múka
100
g
maslo
100
g
práškový cukor
jedlé gaštany
3
PL
rum
ríbezľový džem
postup
1.
Gaštany uvaríme, olúpeme, pretlačíme. Žĺtky s cukrom vymiešame, pridáme 8 lyžíc pretlačených vychladnutých gaštanov, tuhý sneh ušľahaný z bielkov, múku a všetko spolu premiešame. Tortovú formu vymastíme, vysypeme múkou, dáme do nej cesto a v mierne teplej rúre upečieme. Upečenú a vychladnutú tortu prekrojíme, natrieme ríbezľovým lekvárom, gaštanovou plnkou a spojíme. Povrch potrieme čokoládovou polevou, podľa fantázie môžeme aj ozdobiť.
2.
Gaštanová plnka: Maslo s cukrom dobre vymiešame, pridáme gaštany, rum a premiešame.
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.