Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Estónsky kringel zo špaldovej múky

kucharka26
kucharka26
115
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

300 g
špaldová hladká múka
1 ks
vaječný žĺtok
30 g
maslo
120 ml
sójové mlieko
1 KL
vanilkový cukor
1 KL
sušené droždie

Náplň

2 ks
škoricový cukor
50 g
maslo

postup

1.
Suroviny na cesto dáme do pekárne chleba, zapneme program Cesto a necháme vykysnúť. Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na tenký plát.
2.
Roztopené maslo zmiešame so škoricovým cukrom a potrieme ním cesto.
4.
Obe polovice cesta pretočíme cez seba a spojíme do kruhu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Alunka682
3.6.2013 16:48 | |
+1 -0
toto je Estonsky kringel..nie českký trdelník, ten vyzerá úplne inak...trdelník sa motá na válec,po upečení váľa v škorici... :( viz. obrázok
dobruchut.sk
4.6.2013 13:27 | |
+0 -1
Máte pravdu, už sme to opravili. Vďaka za postreh.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...