Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Hrachová kaša s údeným mäsom

rennatte
rennatte
6
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

250 g
hrach suchý
2 ks
bobkový list
4 strúčiky
cesnak
1 KL
majorán
4 PL
olej
3 PL
hladká múka
soľ
300 g
údené mäso

postup

1.
Deň vopred umytý a namočený hrach dáme variť spolu s údeným mäsom a bobkovým listom, po zovretí pozbierame vzniknutú penu a varíme 15-20 minút, nesolíme
2.
mäso vyberieme, nakrájame na plátky a odložíme, hrach varíme ďalej do mäkka
3.
po zmäknutí hrachu osolíme, pridáme polovicu pretlačeného cesnaku a majoránku, necháme povrieť, odstavíme a rozmixujeme na kašu, dáme späť na oheň variť
4.
z oleja a múky si pripravíme zápražku do ktorej pridáme zvyšok cesnaku, zalejeme studenou vodou,
6.
podávame s plátkami údeného vareného mäsa a čerstvým pečivom

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
galovicova.anna
15.4.2015 11:46 | |
+1 -0
výborný (y)
mona1965
2.12.2013 12:27 | |
+2 -0
jedlo hodne drevorubača
kaska639
4.6.2013 22:29 | |
+1 -0
nejaka je biela ta kasa-to je tou mukou !! do kase ??
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...