Rýnska hovädzia pečienka
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
sviečkovica
50
g
slanina
150
g
paradajkový pretlak
100
ml
biele víno
4
PL
olej
2
PL
maslo
3
ks
cibuľa
2
PL
hladká múka
500
ml
hovädzí vývar
1
KL
cukor
1
KL
worčestrová omáčka
mleté čierne korenie
soľ
mletá červená sladká paprika
postup
1.
Slaninkou prešpikujeme mäso, osolíme, okoreníme a prudko opečieme na rozohriatom oleji, vyberieme a odložíme na teplé miesto. Nakrájanú cibuľu speníme vo výpeku, na chvíľku odstavíme, pridáme mletú papriku, premiešame a potom pridáme paradajkový pretlak. Mäso vrátime späť do cibuľového výpeku.
2.
Podlejeme ho časťou vývaru a pomaly dusíme prikryté v rúre približne hodinu domäkka. Počas pečenia mäso podlievame vývarom podľa potreby a obraciame. Potom mäkké mäso vyberieme a šťavu zahustíme svetlou zápražkou, ktorú sme pripravili z múky a masla, dôkladne premiešame, prilejeme vývar, rozšľaháme a varíme približne 20 minút.
3.
Pred koncom varenia prilejeme víno, ocukrujeme, ochutíme worcesterskou omáčkou a podľa chuti osolíme a ešte chvíľku povaríme. Precedíme omáčku a vrátime do nej mäso a ešte chvíľku podusíme, asi 10 minút.
4.
Na záver mäso pokrájame na plátky, prelejeme omáčkou a servírujeme so zemiakmi alebo knedľami.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.