Lahodná piškótová roláda
6
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
75
g
maslo
75
g
krupicový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
5
ks
vajce
2
PL
rum
75
g
hladká múka
1
ČL
prášok do pečiva
Plnka
1/2
liter
šľahačka
Na ozdobu
podľa chuti
práškový cukor
podľa chuti
čokoláda
postup
1.
Jemne vymiešame zmäknuté maslo, postupne pridávame krupicový cukor, vanilkový cukor, 5 žĺtkov a rum. Z bielkov ušľaháme pevný sneh a jemne ho vyklopíme na hmotu zo žĺtkov a masla. Zmiešame múku s práškom do pečiva, nasypeme na sneh z bielkov a všetko opatrne premiešame.
2.
Vzniknuté cesto rozotrieme na vymastený alebo papierom na pečenie vystlaný plech a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme pri teplote 185 stupňov asi 12 až 15 minút. Upečený plát ihneď vyklopíme na papier, ktorý sme posypali práškovým cukrom, a zrolujeme.
3.
Po vychladnutí roládu mierne rozvinieme a naplníme zmesou dotuha vyšľahanej šľahačky. Uložíme do chladničky.
4.
Pred podávaním jemne posypeme práškovým cukrom alebo oblejeme trochou rozpustenej čokolády.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.