Pridať recept

Bravčová roláda Budapešť

ingrediencie

250 ml
kyslá smotana
100 ml
biele víno
1 PL
citrónová šťava
1,5 kg
bravčové stehno
mleté čierne korenie
soľ
sladká mletá paprika
olej
zväzkov
petržlenová vňať
cukor

Plnka

150 g
údené mäso
150 g
slanina
8 ks
cibuľa
8 ks
paprika
4 PL
olej
6 ks
vajce
soľ

postup

1.
Na väčší plát rozrežeme mäso, naklepeme ho, osolíme a okoreníme.
 
2.
Plnka: Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, papriky, kocky slaniny a údeného mäsa a budeme dusiť, až kým sa neodparí všetka tekutina. Potom primiešame rozšľahané posolené vajcia a miešame až kým nezhustnú.
3.
Dve tretiny plnky rozotrieme na plát mäsa, potom ho zvinieme celkom na tesno a obviažeme bielou niťou.
4.
Do olejom vymasteného pekáča vložíme mäso a prudko ho zapečieme v predhriatej rúre a za občasného podlievania a prelievania vypečenou šťavou ho budeme piecť približne 1,5 hodiny dozlata. Vyberieme roládu, niť odstránime a pokrájame na porcie.
5.
Do výpeku pridáme nakrájanú petržlenovú vňať, víno, smotanu a zvyšnú zeleninovú zmes. Premiešame, ocukríme, ochutíme citrónovou šťavou, soľou a prehrejeme. Jednotlivé porcie prelejeme omáčkou a servírujeme s haluškami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Domáca slanina
Domáca slanina – dôležitá je predpríprava a správne údenie
Plátok dobrej slaninky počas letnej opekačky je hotovým potešením. No rovnako vám urobí radosť aj počas zimy,...
Údená pečená šunka
Veľkonočné údené mäso ako hviezda sviatočného nedeľného obeda: Najobľúbenejšie recepty s údeným mäsom
Okrem vajíčok a klobásy patrí medzi tradičné veľkonočné pochúťky aj údené mäso. To sa väčšinou...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Čo so zvyšným údeným mäsom? Pozrite si naše chutné recepty
Čo so zvyšným údeným mäsom? Pozrite si naše chutné recepty
Neodhadli ste množstvo alebo ste jednoducho nestihli spotrebovať všetko údené? Ponúkame vám niekoľko chutných...
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Mali by sme jesť plátok šunky či údeného mäsa, ktorý sa po nakrojení rôznofarebne leskne? Dúhový lesk sa...