Pridať recept

Hovädzie mäso na pive

4
porcie
155
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 PL
extra panenský olivový olej
450 g
hovädzie mäso
1 ks
cibuľa
2 ks
mrkva
1 ks
paštrnák
1 strúčik
cesnaku
300 ml
čierne pivo
300 ml
hovädzí vývar
1 KL
bylinky sušené
1 PL
červený vínny ocot
1 PL
kremžská horčica
1 PL
mäkký hnedý cukor
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie

postup

1.
Rúru predhrejeme na 180°C. Vo veľkej ohňovzdornej nádobe rozohrejeme 1 lyžicu oleja, pridáme hovädzie mäso a na strednom ohni h opekáme 4-5 minút, kým nezhnedne. Mäso spolu so šťavou preložíme na tanier.
 
2.
Do nádoby nalejeme zvyšnú lyžicu oleja, oheň zmiernime, pridáme cibuľu, mrkvu, paštrnák a cesnak. Za stáleho miešania pražíme 5 minút. Do nádoby vrátime mäso aj so šťavou, prilejeme čierne pivo, vývar, pridáme zmes byliniek, ocot, horčicu a cukor. Dobre premiešame a necháme zovrieť. Prikryjeme a pečieme v rúre 2 hodiny, alebo kým mäso nie je mäkké.
3.
Z nádoby odstránime pokrievku a mäso podľa chuti posolíme aj okoreníme. Nádobu vrátime do rúry a pečieme ešte asi 20-30 minút. Podávame horúce.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pomaly pečené hovädzie na koreňovej zelenine
Výborný obed: Pomaly pečené hovädzie na koreňovej zelenine
Pomaly pečené hovädzie mäsko s koreňovou zeleninou a aromatickou omáčkou.
Hovädzie v delikátnych omáčkach 7x inak
7x hovädzie v delikátnych omáčkach: Na sviatočný obed i všedný deň
Vynikajúce tradičné i menej známe hovädzie recepty, v ktorých šťavnaté mäso dopĺňajú chutné a bohaté omáčky.
Perfektné hovädzie: 9 trikov, ktoré vylepšia chuť mäsa aj ušetria námahu
Perfektné hovädzie: 9 trikov, ktoré vylepšia chuť mäsa aj ušetria námahu
Bez ohľadu na to, či dávate prednosť hovädzej sviečkovej, roštenke alebo často varíte s mletým hovädzím...
Pravý hovädzí tatarák
Pravý hovädzí TATARÁK a variácie, ktoré ešte nepoznáte! Táto luxusná pochúťka u nás na Silvestra nesmie chýbať!
Patríte medzi skupinku nadšencov, ktorým sa pri pohľade na tatársky biftek s cesnakovými hriankami zbiehajú...
Sviečková na smotane
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje a to na všetky druhy + recepty
Hovädzie mäso síce nepatrí k najlacnejším druhom mäsa, ale u našincov je veľmi obľúbené. Pripravujeme...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...