Pridať recept

Steak s korením a pórovou kašou

ingrediencie

2 PL
farebné korenie
4 plátky
hovädzí steak
1 KL
extra panenský olivový olej
200 g
pór
120 ml
polotučné mlieko
1 PL
kremžská horčica
25 g
maslo
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie

postup

1.
Najskôr si uvaríme zemiaky na kašu. Pokrájané na kúsky ich dáme do kastróla a zalejeme vriacou vodou tak, aby ich presahovala o 5 cm. Znovu necháme zovrieť, zmiernime oheň a varíme 15-20 minút do mäkka.
 
2.
Medzitým na tanier nasypeme drvené korenie, rozhrnieme ho na tenkú vrstvu a steaky v ňom obalíme. Pripravené mäso odložíme nabok.
3.
V panvici s hrubým dnom rozohrejeme olej na prípravu kaše. Pridáme pór a za stáleho miešania ho pražíme 3-5 minút do mäkka. Hotový pór dierkovanou naberačkou prenesieme na tanier vyložený papierovým obrúskom. V malej rajničke rozohrejeme mlieko.
4.
Hotové zemiaky dôkladne scedíme v site a vrátime do kastróla. Zalejeme ich horúcim mliekom a roztlačíme na hladkú kašu. Pridáme pór, horčicu a maslo. Podľa chuti posolíme a okoreníme. Kašu ešte raz prešľaháme, prikryjeme a udržiavame teplú.
5.
Na silnom ohni rozohrejeme mriežkovanú grilovaciu panvicu. Potrieme ju olejom a oheň zmiernime na stredný. Na panvicu poukladáme steaky a pečieme ich z každej strany 3 minúty (krvavé), 3 ½ minúty (stredne prepečené) alebo 5 minút (úplne prepečené).
6.
Na taniere rozdelíme zemiakovú kašu a pridáme steak. Pokvapkáme vypečenou šťavou a posypeme petržlenovou vňaťou. Ihneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať