Pridať recept

Teľací nákyp

ingrediencie

100 g
prerastená slanina
250 g
bravčové mäso
360 g
teľacie mäso
3 ks
cibuľa
300 ml
smotana
2 ks
vajce
4 PL
hladká múka
mleté biele korenie
soľ
kari korenie
maslo
strúhanka
petržlenová vňať
bešamelová omáčka
strúhaný syr

postup

1.
Najemno zomelieme bravčové a teľacie mäso a tiež slaninu. Následne pridáme najemno pokrájanú cibuľu, smotanu, hladkú múku, vajcia, čierne korenie, soľ a karí korenie. Všetko dôkladne premiešame a vložíme do maslom potretej a strúhankou vysypanej okrúhlej formy.
 
2.
Túto formu vložíme do vodného kúpeľa a budeme piecť v predhriatej rúre pomaly dozlata približne 60 minút. Na záver prelejeme bešamelovou omáčkou a posypeme nahrubo postrúhaným syrom a zapečieme, čím sa nám vytvorila chrumkavá kôrka.
3.
Nákyp vyklopíme na tanier a pokrájame ho ako tortu a môžeme obložiť uvarenou zeleninou a posypaný petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Domáca slanina
Domáca slanina – dôležitá je predpríprava a správne údenie
Plátok dobrej slaninky počas letnej opekačky je hotovým potešením. No rovnako vám urobí radosť aj počas zimy,...
Bravcove maso
Bravčové mäso, jeho časti a využitie
Tento druh zaraďujeme do červeného mäsa. Je veľmi výživné, pretože obsahuje plnohodnotné bielkoviny,vitamíny...
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...