Bravčová panenská sviečkovica na rozmaríne
stredná
náročnosť
ingrediencie
200
ml
biele víno
200
ml
smotana
1
PL
jablkový ocot
4
ks
bravčová panenka
6
strúčikov
cesnaku
2
PL
olivový olej
4
ks
jablko
2
PL
maslo
2
ks
cibuľa
2
PL
hnedý cukor
50
g
rozmarín
mleté zelené korenie
soľ
postup
1.
Odblaníme bravčové mäso, prešpikujeme cesnakom, osolíme, okoreníme a obalíme v nadrobno posekaných lístkoch rozmarínu. Dáme do predhriatej rúry na olejom vymastený pekáč a prudko opečieme.
2.
Rezmi jabĺk obložíme mäso, ktoré posypeme hnedým cukrom a pokvapkáme maslom. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a za občasného obracania opekáme medailóny približne 20 minút. Tak, aby mäso zostalo vo vnútri ružové.
3.
Vyberieme mäso s opečenými jablkami a odložíme na teplé miesto. Do výpeku s cibuľou prilejeme víno a smotanu a budeme pomaly variť, až kým šťava nezhustne. Potom ju precedíme a ochutíme jablkovým octom.
4.
Keď je mäso hotové prekrojíme ho na hrubšie plátky, obložíme opečenými jablkami a prelejeme šťavou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.