Veľkonočný vrkoč
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
tvaroh
2
PL
med
1
ks
vajce
soľ
5
PL
mlieko
8
PL
olej
500
g
hrubá múka
1,5
ks
kypriaci prášok do pečiva
300
g
figy
pistácie
1
PL
rum
žĺtok
2
PL
mlieko
postup
Tvaroh, vajce, med, štipku soli a olej dobre vymiešame. Pridáme múku premiešanú s kypriacim práškom a vytvoríme hladké cesto. Necháme ho kysnúť pol hodinu, vmiešame hrozienka, oriešky a rum. Rozdelíme na tri časti a zapletieme ako vrkoč, alebo vianočku. Žĺtok rozmiešame v mlieku a potrieme ním vrkoč, pečieme 40 minút pri teplote 170 stupňov Celzia.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk