Pridať recept

Sacherová torta

16
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
vajce
250 g
maslo
200 g
práškový cukor
300 g
čokoláda na varenie
160 g
hladká múka
2 ks
vanilkový cukor
1/2 balíček
prášok do pečiva
marhuľový lekvár

postup

1.
Maslo + cukor + žĺtky vymiešame do penista, pridáme roztopenú, nie horúcu čokoládu, zamiešame, na záver pridáme preosiatu múku do ktorej sme zamiešali prášok do pečiva. Na záver pridáme nie veľmi pevný sneh zo 6 bielkov. Tortovú formu vymažeme. Do takto pripravenej tortovej formy nalejeme zmes a vo vyhriatej rúre pečieme 1hod. pri 180 st. Potom rúru vypneme a necháme tortu ešte 10 min. v rúre.
 
2.
Upečenú vychladnutú tortu rozrežeme na 3 diely. Dva diely natrieme horúcim marhuľovým lekvárom a necháme do druhého dňa odpočívať. Vrch torty potrieme čokoládovou polevou ktorú pripravíme z 10 dkg. čokolády a 5dkg masla, rozpustíme vo vodnom kúpeli.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať