Pridať recept

Parížsky bravčový rezeň

ingrediencie

1 ks
citrón
600 g
bravčové stehno
olej na vyprážanie
soľ

Cestíčko

100 ml
mlieko
50 g
šunka
70 g
sterilizovaný hrášok
100 g
hladká múka
2 ks
vajce
1 PL
olej
mleté biele korenie
soľ

postup

1.
Tenké rezne nakrájame cez vlákna z bravčového stehna, potom ich zľahka naklepeme a osolíme. Z vyšľahaných vajíčok a hladkej múky za postupného riedenia mliekom urobíme cestíčko, ktoré dôkladne vyšľaháme metličkou, osolíme a pridáme mleté biele korenie, na malé kocky pokrájanú šunku, hrášok, lyžicu oleja a zľahka premiešame.
 
2.
Rezne namočíme do spracovaného cestíčka, necháme ich odkvapkať a potom ich postupne dáme do vyššej vrstvy rozohriateho oleja a vypražíme z oboch strán dozlata.
3.
Vyberieme vyprážané rezne, necháme ich odkvapkať a dáme ich na papierové utierky, aby sme sa zbavili prebytočného tuku. Servírujeme s kolieskami citróna. Ako príloha sa obvykle podáva zemiaková kaša alebo zelerové pyré a varená zelenina.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Najhoršia chyba pri príprave bravčových rezňov! Odborníčka zalamuje rukami, vraj ju robí väčšina z nás
Najhoršia chyba pri príprave bravčových rezňov! Odborníčka zalamuje rukami, vraj ju robí väčšina z nás
Ako pripravujete rezne vy? Dávajte si pozor na túto chybu, môže ohroziť naše zdravie!
TOP
Bravčové kocky na šťave
Recepty na prípravu bravčového stehna: Tak mäkké a chutné mäsko ste ešte nejedli! Výborné a jednoduché!
Čo dnes variť? Zozbierali sme pre vás recepty z bravčového stehna, ktoré u nás hľadáte najčastejšie. Sú...