Parížsky bravčový rezeň
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
citrón
600
g
bravčové stehno
olej na vyprážanie
soľ
Cestíčko
100
ml
mlieko
50
g
šunka
70
g
sterilizovaný hrášok
100
g
hladká múka
2
ks
vajce
1
PL
olej
mleté biele korenie
soľ
postup
1.
Tenké rezne nakrájame cez vlákna z bravčového stehna, potom ich zľahka naklepeme a osolíme. Z vyšľahaných vajíčok a hladkej múky za postupného riedenia mliekom urobíme cestíčko, ktoré dôkladne vyšľaháme metličkou, osolíme a pridáme mleté biele korenie, na malé kocky pokrájanú šunku, hrášok, lyžicu oleja a zľahka premiešame.
2.
Rezne namočíme do spracovaného cestíčka, necháme ich odkvapkať a potom ich postupne dáme do vyššej vrstvy rozohriateho oleja a vypražíme z oboch strán dozlata.
3.
Vyberieme vyprážané rezne, necháme ich odkvapkať a dáme ich na papierové utierky, aby sme sa zbavili prebytočného tuku. Servírujeme s kolieskami citróna. Ako príloha sa obvykle podáva zemiaková kaša alebo zelerové pyré a varená zelenina.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.