Pridať recept

Hovädzí pikantný kebab

ingrediencie

20 ks
šampiňóny
4 strúčiky
cesnaku
6 ks
cibuľa
600 g
hovädzie mäso
majorán
soľ

Marináda

2 PL
paradajkový pretlak
1 KL
ocot
1 KL
cukor
200 ml
červené víno
1 KL
worchesterská omáčka
2 PL
olivový olej
rozmarín
mleté čierne korenie
mletý bobkový list
koriander
oregano

postup

1.
Na kocky pokrájame mäso, na plátky šampiňóny alebo ich môžeme prekrojiť aj na polovicu. S troškou soli a majoránom rozotrieme cesnak. V miske zmiešame paradajkový pretlak, víno, ocot, cukor, worcesterskú omáčku, olej a koreniny a následne do marinády pridáme mäso so šampiňónmi. Marinujeme minimálne 4 hodiny.
 
2.
Na ihly budeme striedavo napichovať mäso, plátky cibule, šampiňóny a budeme ich grilovať na drevenom uhlí dozlata za občasného obracania a potierania marinádou. Na záver podľa chuti môžeme ešte prisoliť.
3.
Servírujeme so šalátom, chlebom a horčicou. Výborne sa hodí aj jogurtová omáčka, ktorú si pripravíme premiešaním 300 g jogurtu, 4 strúčikov cesnaku, ktorý rozotrieme so soľou, štipky cukru, mletého ďumbiera a lyžičky citrónovej šťavy.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Perfektné hovädzie: 9 trikov, ktoré vylepšia chuť mäsa aj ušetria námahu
Perfektné hovädzie: 9 trikov, ktoré vylepšia chuť mäsa aj ušetria námahu
Bez ohľadu na to, či dávate prednosť hovädzej sviečkovej, roštenke alebo často varíte s mletým hovädzím...
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
Pravý hovädzí tatarák
Pravý hovädzí TATARÁK a variácie, ktoré ešte nepoznáte! Táto luxusná pochúťka u nás na Silvestra nesmie chýbať!
Patríte medzi skupinku nadšencov, ktorým sa pri pohľade na tatársky biftek s cesnakovými hriankami zbiehajú...
Sviečková na smotane
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje a to na všetky druhy + recepty
Hovädzie mäso síce nepatrí k najlacnejším druhom mäsa, ale u našincov je veľmi obľúbené. Pripravujeme...
Túto surovinu pridajte do marinády: Mäso bude vždy jemné a šťavnaté! Odkedy poznám tento trik, inak už mäso nerobím
Túto surovinu pridajte do marinády: Mäso bude vždy jemné a šťavnaté! Odkedy poznám tento trik, inak už mäso nerobím
Úžasne šťavnaté mäso, ktoré sa rozplýva na jazyku! Vďačím za to tejto surovine.