Pridať recept

Kurča alkoholik

ingrediencie

1 ks
kurča
200 g
šampiňóny
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
4 ks
bobkový list
mleté čierne korenie
2 PL
brandy
2 PL
polohrubá múka
1 PL
maslo

postup

1.
Kura rozsekneme na štyri časti a opečieme v hlbokej panvici na rozohriatom masle do zlatista. Postupne pridávama na hrubé kolieska nakrájanú cibuľu, pokrájaný cesnak, pokrájané šampiňóny, bobkový list. Nakoniec okoreníme, osolíme, trochu podlejeme vodou a dusíme.
 
2.
Akonáhle je mäso mäkké, vyberieme ho z panvice a oberieme. Vyberieme cibuľu a vyhodíme ju. Múku rozmiešame s trochou vody, nalejeme do omáčky a povaríme. Do omáčky vrátime obrané kuracie kúsky, pridáme brandy a prihrievame, ale už nevaríme!
3.
Neodporúča sa dávať iný alkohol namiesto brandy, jedlo by tak stratilo svoju znamenitosť, výbornú chuť a vábivú vôňu po brandy. Podľa legiend sa traduje, že práve toto jedlo prvý raz pripravil Napoleonovi jeho kuchár, počas jeho bitevných výprav.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať