Kurča alkoholik
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kurča
200
g
šampiňóny
1
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
4
ks
bobkový list
mleté čierne korenie
2
PL
brandy
2
PL
polohrubá múka
1
PL
maslo
postup
1.
Kura rozsekneme na štyri časti a opečieme v hlbokej panvici na rozohriatom masle do zlatista. Postupne pridávama na hrubé kolieska nakrájanú cibuľu, pokrájaný cesnak, pokrájané šampiňóny, bobkový list. Nakoniec okoreníme, osolíme, trochu podlejeme vodou a dusíme.
2.
Akonáhle je mäso mäkké, vyberieme ho z panvice a oberieme. Vyberieme cibuľu a vyhodíme ju. Múku rozmiešame s trochou vody, nalejeme do omáčky a povaríme. Do omáčky vrátime obrané kuracie kúsky, pridáme brandy a prihrievame, ale už nevaríme!
3.
Neodporúča sa dávať iný alkohol namiesto brandy, jedlo by tak stratilo svoju znamenitosť, výbornú chuť a vábivú vôňu po brandy. Podľa legiend sa traduje, že práve toto jedlo prvý raz pripravil Napoleonovi jeho kuchár, počas jeho bitevných výprav.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.