Pridať recept

Banátska kapusta

ingrediencie

hlávková kapusta
cibuľa
nové korenie
cesnaku
soľ
chilli paprička

postup

1.
Do misky nakrájame na štvrťky malé hlávky kapusty, preložíme nakrájanou cibuľkou, novým korením, cesnakom a chilli papričkami. Zalejeme vychladnutou osolenou prevarenou vodou, misku zakryjeme prikrývkou alebo tanierom a necháme pri izbovej teplote zhruba 10 dní kvasiť.
 
2.
Banátska kapusta sa používa ako kyslá príloha k jedlám alebo sa po scedení poleje olivovým olejom a podáva sa ako šalát s pečivom. Tento recept pochádza z Rumunska z oblasti Banát na Dunaji, kde žijú zahraniční Slováci a Česi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Máte doma hlávku kapusty? Potom máte hotový poklad! Navaríte z nej lacno a rýchlo
Máte doma hlávku kapusty? Potom máte hotový poklad! Navaríte z nej lacno a rýchlo
Kapusta patrí medzi naše najbežnejšie jesenné plody. Už pre našich predkov patrila medzi základné potraviny,...