Pridať recept

Bravčové mäso s paprikou

ingrediencie

350 g
ryža basmati
600 ml
vriaca voda
2 ks
pomaranč
1 PL
extra panenský olivový olej
350 g
bravčové mäso
1 ks
cibuľa
1 ks
červená paprika
1 ks
žltá paprika
1 ks
mrkva
1 strúčik
cesnaku
100 ml
pomarančová šťava
3 PL
balzamikový ocot
30 g
olivy čierne
30 g
čerstvá bazalka
stoniek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie

postup

1.
Ryžu nasypeme do kastróla a zalejeme vriacou vodou. Necháme ju zovrieť, zmiernime oheň, prikryjeme a varíme 15 minút alebo podľa návodu na obale. Ryža by mala byť mäkká a vsiaknuť všetku tekutinu.
 
2.
Kým sa ryža varí, ošúpeme pomaranče a pokrájame ich priečne na plátky hrubé asi 1 cm. Tri až štyri plátky poukladáme na seba a prekrojíme ich na štvrtky. (Ak je to možné, použijeme dosku s drážkou, aby sme zachytili všetku šťavu.) Pomarančové dieliky a šťavu odložíme nabok.
3.
Vo veľkej panvici s hrubým dnom rozohrejeme olej. Bravčové mäso opekáme 2-3 minúty z každej strany. Hotové mäso vyberieme z panvice dierkovanou lyžicou a odložíme nabok.
4.
Oheň zmiernime na stredný a do panvice pridáme na polmesiačiky pokrájanú cibuľu, nahrubo postrúhanú mrkvu, najemno posekaný cesnak a na rezančeky pokrájanú papriku. Prikryjeme a za občasného miešania dusíme 5-6 minút, alebo kým zelenina nezačne mäknúť. Pridáme 2 lyžice vody, odmeriame pomarančovú šťavu a balzamový ocot, vlejeme do panvice a dobre premiešame. Opäť prikryjeme a dusíme ďalšie 3-4 minúty, kým zelenina nie je mäkká.
5.
Do panvice vrátime bravčové mäso, pridáme olivy, dieliky pomaranča aj so šťavou a bazalkové listy. Za častého miešania zohrievame 1 minútu. Podľa chuti posolíme a okoreníme.
6.
Ryžu rozdelíme na 4 nahriate taniere a na ňu navrstvíme mäso so zeleninou. Prelejeme šťavou z panvice ihneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Bravcove maso
Bravčové mäso, jeho časti a využitie
Tento druh zaraďujeme do červeného mäsa. Je veľmi výživné, pretože obsahuje plnohodnotné bielkoviny,vitamíny...
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...