Pridať recept

Terrine z diviny a húb

4
porcie
240
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

450 g
mletá zverina
200 g
mleté bravčové mäso
1 kg
nastrúhaný ďumbier
12 ks
borievka
1/2 KL
muškátový oriešok
1/4 KL
mletý klinček
100 ml
portské víno
100 g
šampiňóny
1 ks
vajce
4 PL
petržlenová vňať
2 KL
čerstvý tymián
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie

postup

1.
Mletú zverinu zmiešame s mletým bravčovým mäsom, najemno postrúhaným ďumbierom, borievkami, muškátovým orieškom a klinčekmi. Pokvapkáme portským s polovicou oleja a znovu premiešame. Prikryjeme a necháme marinovať 2 hodiny.
 
2.
Medzitým v panvici s hrubým dnom rozohrejeme zvyšnú lyžicu oleja, pridáme huby nadrobno pokrájané a za stáleho miešania pražíme 5 minút, alebo kým nie sú hnedé a takmer suché. Odložíme nabok a necháme vychladnúť.
3.
Rúru vyhrejeme na 180°C. Formu na terinu alebo biskupský chlebíček s objemom 1,2 l vyložíme papierom na pečenie alebo pergamenovým papierom.
4.
Do mäsovej zmesi vmiešame huby, vajcia, petržlenovú vňať a tymian, podľa chuti posolíme a okoreníme. Zmes prenesieme lyžicou do formy, zarovnáme a tesne prikryjeme dvojitou vrstvou alobalu. Pečieme 1 ¼-1 ½ hodiny. Nadvihneme alobal a skontrolujeme, či je terina prepečená: ak do nej pichneme ihlou, mala by z nej vytekať číra šťava.
5.
Odstránime alobal. Namiesto neho terinu prikryjeme dvoma vrstvami papiera na pečenie alebo pergamenového papiera a zaťažíme 2 konzervami. Dáme ju chladiť, aby stuhla, najlepšie cez noc. Pred podávaním ju necháme postáť, aby nadobudla izbovú teplotu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Bravcove maso
Bravčové mäso, jeho časti a využitie
Tento druh zaraďujeme do červeného mäsa. Je veľmi výživné, pretože obsahuje plnohodnotné bielkoviny,vitamíny...
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...