Pridať recept

Linecké sušienky

8
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
hladká múka
120 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
1 PL
citrónová kôra
štipiek
amónia
120 g
maslo
1 ks
vajce
1 ks
žĺtok
20 g
maslo
20 g
hrubá múka
1 pohár
ríbezľový lekvár
podľa chuti
vanilkový cukor

postup

Do preosiatej múky dáme práškový a vanilkový cukor, postrúhanú citrónovú kôru a amónium, pridáme maslo rozsekané nožom, vajce so žĺtkom a rýchlo vypracujeme cesto, ktoré uložíme do chladu na 2-3 hodiny. Potom ho natenko vyvaľkáme, povykrajujeme koláčiky a do polovice z nich vykrojíme uprostred malé krúžky. Koláčiky poukladáme na vymastený a vysypaný plech a vo vyhriatej rúre upečieme. Vychladnuté koláčiky potrieme lekvárom, priložíme na ne koláčiky s otvorom a posypeme vanilkovým cukrom.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Metrový koláč
Ako upiecť ten najlepší metrový koláč
Ďalšia krémová klasika nielen na sviatočný stôl.
Rýchle a chutné koláčiky (nielen) na všedný deň
Rýchlo a chutne: Tieto koláče vám nezaberú veľa času a chutia fantasticky
Overené recepty na prípravu dezertov, ktoré neukroja veľa z vášho voľného času a rozhodne stoja za vyskúšanie.
2x šťavnatý čokoládový koláč bez vajec a bez masla:
2x šťavnatý čokoládový koláč bez vajec a masla: Neostane ani kúsok!
Svet jednoduchých koláčov ponúka nekonečné možnosti kombinácií a na samom čele tohto spektra stoja...
Babičkin jablkový koláč
Starý a (ne)tradičný recept na najlepší jablkový koláč
Prachom zapadnutý recept z povojnovej kuchárky nám otvoril cestu k úžasne chutnému a nápaditému jablkovému pité.
3 neodolateľné koláčové splynutia jabĺčok a orechov
Jablká a oriešky v 3 neodolateľných koláčoch
Jeseň ponúka tisícky inšpirácií na jablkové koláče.
Univerzálna zmes na sladké pečenie
Trvanlivá zmes na sladké pečenie: S ňou budú vaše lievance či sušienky hotové raz-dva!
Príprava všestranne použiteľnej zmesi trvá len pár minút, ušetrí vám čas i peniaze. Znie to neuveriteľne,...