Pridať recept

Krokodíl pre deti

ingrediencie

1 balíček
lístkové cesto
750 g
jablko
2 PL
med
1 ks
škoricový cukor
1 PL
sušené brusnice
1 PL
hrozienka
1 PL
strúhanka
1 ks
vaječný žĺtok
1 PL
mlieko
trochu
šťava z citróna

postup

1.
Jablká si ošúpeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na plátky. Pridáme med, šťavu z 1/2 citróna, škoricový cukor, namočené hrozienka a brusnice. Všetko spolu premiešame.
 
2.
Na pomúčenej doske si vyvaľkáme lístkové cesto. Stred lístkového cesta posypeme strúhankou. Konce šikmo skrojíme. Na lístkové cesto navrstvíme plnku a 2/3 cesta šikmo narežeme.Tam, kde nemáme cesto narezané ho preložíme z každej strany (to bude hlava krokodíla). Narezané časti cesta postupne prekladáme raz z jednej strany, potom z druhej strany až ku koncu. Plech vyložíme papierom na pečenie a krokodíla naň preložíme. Natrieme žĺtkom, ktoré sme si zmiešali s 1 PL mlieka.
3.
Z hrozienok urobíme nozdry a z odrezkov lístkového cesta si pripravíme nohy a oči (tam môžeme použiť brusnice). Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C približne 25 minút. Hneď ako sa nám krokodíl krásne sfarbí, zakryjeme ho alobalom a dopečieme.
4.
Tip : Zo šupiek z jabĺčok si môžeme pripraviť jablkový čaj. Jabĺčkové šupky, 1 celá škorica a klinčeky zalejeme vriacou vodou :-) Všetkým pekný MDD,..
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
jana3
4.10.2013 21:15 | |
+3 -0
krasny:)) dobry napad:)
Podobné články
Jablko
7 spôsobov, ako využiť fantastické vlastnosti jablka: Poznáte ich?
Jablko primárne podporuje naše zdravie, je základnou surovinou fantastických koláčov, ale má aj iné praktické...
Snehuliak z lievancov
Postavte si s nami snehuliaka na tanieri! 7 veselých tipov
Zima klope na dvere. Naučte sa s deťmi obľúbenú básničku o snehuliakovi a popritom si ho postavte na tanieri...
Jablkový chlieb: Šťavnatý hit jesene
Hit jesene: Bleskový a krásne šťavnatý jablkový chlieb, mäkký aj na druhý deň!
Dobrá správa pre všetkých, ktorí už nemôžu vidieť alebo ochutnať banánový chlieb. Jablkový chlieb je...
Pečené jablká
VIDEO: Krásne jednoduché a aromatické, pečené jablká
Predstavte si horúce šťavnaté jablko, plnené piškótami a orieškami, prevoňané medom a škoricou. Super...
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť jablko denne
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť aspoň jedno jablko denne
Známe príslovie hovorí, že "jablko denne ušetrí návštevu lekára". Čo je však na tomto prísloví skutočne...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!