FOTORECEPT: Zapečené zemiaky s údeným mäsom a kyslou kapustou
5
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
kg
zemiaky
500
g
údené mäso
200
g
klobása
100
g
párky
2
ks
cibuľa
500
g
kyslá kapusta
5
ks
vajce
grilovacie korenie
soľ
olej
maslo
postup
1.
Cibuľu nakráme na pásiky a všetky druhy mäsa na malé kocky.
2.
Z kyslej kapusty vylejeme/vypijeme šťavu a podľa potreby nakrájame na menšie časti.
3.
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.
4.
Na panvici osmažíme cibuľu, po 10 minútach k nej pridáme kapustu. Smažíme dalších 10 min., môžeme pridať 1 dcl vody.
5.
Zapekaciu misu vymažeme olejom. Na dno uložíme 1. vrstvu zemiakov, posypeme soľou a grilovacím korením (cca 2 PL).
6.
Na zemiaky pridáme nakrájané mäso, prikryjeme 2. vrstvou zemiakov. Zemiaky znovu okoreníme a navrstvíme na nich mäso.
7.
Druhú vrstvu prikryjeme osmaženou kapustou s cibuľou a prikryjeme 3. vrstvou zemiakov. Zemiaky okoreníme, pridáme mäso a prikryjeme 4. vrstvou. To isté zopakujeme i v prípade 5. vrstvy (už ale bez kapusty).
8.
Poslednú vrstvu tiež okoreníme a na vrch dáme 4 KL masla.
9.
Zapekaciu misu prikryjeme a vložíme do rozohriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 45 min. Potom zemiaky polejeme rozšľahanými vajíčkami a dáme zapiecť (bez vrchnej časti) na 10 min. pri teplote 220 stupňov.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.