Pridať recept

FOTORECEPT: Zapečené zemiaky s údeným mäsom a kyslou kapustou

Fotorecept: Zapečené zemiaky s údeným mäsom a kyslou kapustou
Zdroj: kucharka26
5
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 kg
zemiaky
500 g
údené mäso
200 g
klobása
100 g
párky
2 ks
cibuľa
500 g
kyslá kapusta
5 ks
vajce
grilovacie korenie
soľ
olej
maslo

postup

Fotorecept: Zapečené zemiaky s údeným mäsom a kyslou kapustou
Fotorecept: Zapečené zemiaky s údeným mäsom a kyslou kapustou
Zdroj: kucharka26
 
1.
Cibuľu nakráme na pásiky a všetky druhy mäsa na malé kocky.
Fotorecept: Zapečené zemiaky s údeným mäsom a kyslou kapustou
Fotorecept: Zapečené zemiaky s údeným mäsom a kyslou kapustou
Zdroj: kucharka26
 
2.
Z kyslej kapusty vylejeme/vypijeme šťavu a podľa potreby nakrájame na menšie časti.
Fotorecept: Zapečené zemiaky s údeným mäsom a kyslou kapustou
Fotorecept: Zapečené zemiaky s údeným mäsom a kyslou kapustou
Zdroj: kucharka26
3.
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.
Fotorecept: Zapečené zemiaky s údeným mäsom a kyslou kapustou
Fotorecept: Zapečené zemiaky s údeným mäsom a kyslou kapustou
Zdroj: kucharka26
4.
Na panvici osmažíme cibuľu, po 10 minútach k nej pridáme kapustu. Smažíme dalších 10 min., môžeme pridať 1 dcl vody.
Fotorecept: Zapečené zemiaky s údeným mäsom a kyslou kapustou
Fotorecept: Zapečené zemiaky s údeným mäsom a kyslou kapustou
Zdroj: kucharka26
5.
Zapekaciu misu vymažeme olejom. Na dno uložíme 1. vrstvu zemiakov, posypeme soľou a grilovacím korením (cca 2 PL).
Fotorecept: Zapečené zemiaky s údeným mäsom a kyslou kapustou
Fotorecept: Zapečené zemiaky s údeným mäsom a kyslou kapustou
Zdroj: kucharka26
6.
Na zemiaky pridáme nakrájané mäso, prikryjeme 2. vrstvou zemiakov. Zemiaky znovu okoreníme a navrstvíme na nich mäso.
Fotorecept: Zapečené zemiaky s údeným mäsom a kyslou kapustou
Fotorecept: Zapečené zemiaky s údeným mäsom a kyslou kapustou
Zdroj: kucharka26
7.
Druhú vrstvu prikryjeme osmaženou kapustou s cibuľou a prikryjeme 3. vrstvou zemiakov. Zemiaky okoreníme, pridáme mäso a prikryjeme 4. vrstvou. To isté zopakujeme i v prípade 5. vrstvy (už ale bez kapusty).
Fotorecept: Zapečené zemiaky s údeným mäsom a kyslou kapustou
Fotorecept: Zapečené zemiaky s údeným mäsom a kyslou kapustou
Zdroj: kucharka26
8.
Poslednú vrstvu tiež okoreníme a na vrch dáme 4 KL masla.
Fotorecept: Zapečené zemiaky s údeným mäsom a kyslou kapustou
Fotorecept: Zapečené zemiaky s údeným mäsom a kyslou kapustou
Zdroj: kucharka26
Fotorecept: Zapečené zemiaky s údeným mäsom a kyslou kapustou
Fotorecept: Zapečené zemiaky s údeným mäsom a kyslou kapustou
Zdroj: kucharka26
9.
Zapekaciu misu prikryjeme a vložíme do rozohriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 45 min. Potom zemiaky polejeme rozšľahanými vajíčkami a dáme zapiecť (bez vrchnej časti) na 10 min. pri teplote 220 stupňov.
Fotorecept: Zapečené zemiaky s údeným mäsom a kyslou kapustou
Fotorecept: Zapečené zemiaky s údeným mäsom a kyslou kapustou
Zdroj: kucharka26
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Údená pečená šunka
Veľkonočné údené mäso ako hviezda sviatočného nedeľného obeda: Najobľúbenejšie recepty s údeným mäsom
Okrem vajíčok a klobásy patrí medzi tradičné veľkonočné pochúťky aj údené mäso. To sa väčšinou...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Čo so zvyšným údeným mäsom? Pozrite si naše chutné recepty
Čo so zvyšným údeným mäsom? Pozrite si naše chutné recepty
Neodhadli ste množstvo alebo ste jednoducho nestihli spotrebovať všetko údené? Ponúkame vám niekoľko chutných...
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Mali by sme jesť plátok šunky či údeného mäsa, ktorý sa po nakrojení rôznofarebne leskne? Dúhový lesk sa...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...