Pridať recept

Pečený jeseter

ingrediencie

900 g
jeseter bez kože
trochu
olej
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
trochu
hladká múka
trochu
olej na vyprážanie

Marináda

trochu
citrónová šťava
petržlenová vňať
pažitka
kôpor

postup

1.
Jesetera nakrájame na porcie a s pridaním oleja asi hodinu marinujeme.
 
2.
Marinované porcie zľahka osušíme, osolíme, okoreníme, obalíme v múke a v pekáči na rozpálenom oleji v rúre do mäkka upečieme.
3.
Podávame s varenými, opekanými zemiakmi a studenými omáčkami.
4.
Marináda: Do širšej nádoby natesno naukladáme očistené ryby. Pokvapkáme rozriedenou citrónovou šťavou, posypeme najemno nasekanými bylinkami: petržlenová vňať, pažítka, kôpor.
5.
Takto pripravené ryby zakryjeme navlhčenou utierkou a dáme do chladu na 1 hodinu pred tepelnou úpravou. Pri marinovaní ryby nesolíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať