Pečený jeseter
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
900
g
jeseter bez kože
trochu
olej
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
trochu
hladká múka
trochu
olej na vyprážanie
Marináda
trochu
citrónová šťava
petržlenová vňať
pažitka
kôpor
postup
1.
Jesetera nakrájame na porcie a s pridaním oleja asi hodinu marinujeme.
2.
Marinované porcie zľahka osušíme, osolíme, okoreníme, obalíme v múke a v pekáči na rozpálenom oleji v rúre do mäkka upečieme.
3.
Podávame s varenými, opekanými zemiakmi a studenými omáčkami.
4.
Marináda: Do širšej nádoby natesno naukladáme očistené ryby. Pokvapkáme rozriedenou citrónovou šťavou, posypeme najemno nasekanými bylinkami: petržlenová vňať, pažítka, kôpor.
5.
Takto pripravené ryby zakryjeme navlhčenou utierkou a dáme do chladu na 1 hodinu pred tepelnou úpravou. Pri marinovaní ryby nesolíme.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.