Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špaldové pudingové buchtičky

kucharka26
kucharka26
110
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

250 g
špaldová hladká múka
2 PL
olej
125 ml
mlieko
2 PL
cukor alebo med
1 KL
sušené droždie
štipiek
soľ

Náplň

300 ml
mlieko
2 PL
med
1
pudingový prášok
100 g
sušené hrozienka
2 PL
kokos
kokos na posypanie
vajce na potretie

postup

1.
Do pekárne chleba vložíme suroviny v tomto poradí: Voda, olej, med, múka, droždie, soľ. Zapneme program Cesto a necháme vykysnúť.
2.
Hrozienka zalejeme vodou na min. 1 hodinu. Z mlieka a medu uvaríme hustý puding. K uvarenému pudingu pridáme hrozienka, premiešame a necháme vychladnúť.
3.
Po vykysnutí cesto vyvaľkáme na podložke na cca 1-2 cm hrubý plát a vykrajujeme kolieska. Menšou formičkou urobíme uprostred jamku na náplň.
4.
Vykrojené kolieska preložíme na pečiaci papier a potrieme vajíčkom.
5.
K vychladnutému pudingu pridáme 2 PL kokosu. Každú buchtu naplníme pudingom (cca 2 KL) a posypeme kokosom.
6.
Náplň z buchty nevytečie, preto s pudingom nešetríme.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vianocne pecenie
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Krehké a lahodné domáce pečivo. Omamná vôňa, ktorá sa šíri celou kuchyňou vyvoláva množstvo spomienok na detstvo. Ak...
zdrave rychlovky
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Jednoduchá odpoveď na otázku z titulku, však? Nie vždy máme čas vyvárať, stáť pri sporáku, čakať na dopečenie... Možno...
vianocny stol
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Počas vianočných sviatkov chceme sebe i svojim najbližším dopriať len to najlepšie. Týždne vopred hľadáme nové recepty...