Zaprávané držky
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
držky
120
g
koreňová zelenina
90
g
maslo
90
g
hladká múka
štipiek
mletá zázvor
2
strúčiky
cesnaku
trochu
petržlenová vňať
štipiek
majorán
podľa chuti
mleté čierne korenie
150
g
varené údené mäso
postup
Dobre očistené držky dáme do studenej vody a asi pol hodiny varíme. Počas varenia pridáme zeleninu pokrájanú na kolieska a údené mäso. Mäkké držky a údené mäso vyberieme a pokrájame na rezance a kocky. Z nasucho opraženej múky a masla pripravíme svetlú zápražku, rozriedime ju polievkou z držiek na hustejšiu omáčku, pridáme mletý zázvor, cesnak rozotretý so soľou, posekanú petržlenovú vňať, trocha majoránu a mletého čierneho korenia, pokrájané držky a všetko za stáleho miešania dobre povaríme. Potom držky vyberieme na misu, posypeme údeným mäsom a podávame so zemiakmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.