Pridať recept

Zapečené cestovinky so syrom a brokolicou

Zapečené cestovinky so syrom a brokolicou
Zdroj: Araya.Askim

ingrediencie

1 ks
brokolica
1 balíček
cestoviny
1 ks
kyslá smotana
podľa chuti
smotana
1 ks
syr v črievku
podľa chuti
Niva

postup

1.
Cestovinky a brokolicu si uvaríme. Do vymastenej zapekacej misy začneme ukladať cestoviny jednu vrstvu, na ktorú namrvíme kúsky posolenej brokolice. Prvú vrstvu zalejeme smotanou zmiešanou s črievkovým syrom alebo plátkovým. Podľa chuti môžeme pridať ešte nivu alebo iné syry.
 
2.
Nasleduje druhá vrstva cestovín pri ktorej postupujeme tak isto ako aj pri prvej. Podľa množstva vrstvíme až kým sa všetky suroviny neminú. Na vrch môžeme postrúhať syr, prípadne posypať strúhankou alebo nejakým korením. Misu dáme zapiecť do rúry a treba sledovať kedy sú cestoviny upečené dozlatista. Dobrú chuť! :)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
adeleida
12.1.2014 22:06 | |
+4 -1
včera som robila zapekanú cestovinu s brokolicou. Môj recept je: v osolenej vode uvaríme cestovinu a zvlášť uvaríme brokolicu rozobratú na ružičky. Do zapekacej misy dáme na dno polovicu cestoviny, na to nasekáme broklicu na menšie kúsky. V 250 ml šľahačkovej smotany rozhabarkujeme 1 vajce. Polovicu vylejeme na cestovinu s brokolicou. Posypeme cca 150g strúhaného syra, ja som dala parmezán. Zakryjeme druhou polovicou cetoviny. Polejeme zvyškom smotany s vajcom. Zakryjeme alobalom a zapekáme v teplovzdušnej rúre cca 20-30 min. pri 180° C. Ak nezakryjeme vrch, cestovina oschne a nebude chutná.
Araya.Askim
1.2.2014 11:37 | |
+1 -0
no mne neuschnú cestovinky, keďže na vrch dávam syr takže je to v poriadku myslím (y)
Podobné články
Poctivá brokolicová polievka
Poctivá brokolicová polievka: 10 overených receptov na najchutnejšie a krásne farebné polievky z obľúbenej brokolice
Ak chcete poctivú, zeleninovú polievku, ktorá má okrem krémovej konzistencia aj krásnu farbu, vsaďte...
Chunks of cheddar cheese on plate
Čedar syr
Cheddar je malá obec v juhovýchodnom Anglicku. Práve odtiaľ pôvodne pochádza jeden z najobľúbenejší syrov...
Vyprážaný čili hermelín
Vyprážaný čili hermelín: Delikátna odmena po ťažkom dni v práci
Príjemne pikantná variácia na klasickú vyprážanú pochúťku.
Obľúbená brokolica vo jednoduchých receptoch
Pochúťky z brokolice tak, ako ich máme najradšej
Brokolica je nutrične bohatá zelenina s krásnou farbou, ktorá sama o sebe evokuje množstvo kulinárskych nápadov...
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...