Hrachová polievka s mäsom
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
200
g
sušený hrach
150
g
bravčové mäso
1
ks
ípeľská klobása
1
ks
cibuľa
2
ks
paradajka
2
ks
mrkva
1
liter
voda
soľ
bobkový list
korenie čierne celé
sladká mletá paprika
čerstý kôpor
postup
1.
Hrach si deň vopred namočíme, aby napučal. Cibuľu si nakrájame a orestujeme na oleji do zlatista. Pridáme na kocky nakrájané bravčové mäso a krátko opečieme, aby sa zatiahlo. Prisypeme hrach, ktorý sme si vopred namočili.
2.
Podlejeme vodou, dochutíme mletou sladkou paprikou, čiernym korením a bobkovým listom. Varíme do polomäkka. K predvarenému mäsu a hrachu pridáme na kúsky nakrájanú mrkvu, klobásu a paradajky. Všetko spolu varíme až do úplneho zmäknutia. Vzniknutú polievku zahustíme múkou rozmiešanou v troche vody a necháme ešte zovriet. Dochutíme soľou a na záver vmiešame čerstvý kôpor, ktorý polievočku krásne prevonia.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Babulka737
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.