Pridať recept

Zapekané cestoviny na pražský spôsob

Zapekané cestoviny na pražský spôsob
Zdroj: najkucharka

ingrediencie

400 g
cestoviny
400 g
varená šunka
250 ml
smotana
3 ks
vajce
2 PL
maslo
2 ks
cibuľa
majorán
mletá rasca
soľ
muškátový orech
mleté čierne korenie
olej na vymastenie
strúhanka
petržlenová vňať

postup

1.
Pokrájanú cibuľu speníme na rozohriatom masle, pridáme na kocky pokrájanú šunku a opražíme. Zmes primiešame do uvarených cestovín, osolíme, okoreníme a ochutíme pokrájanou petržlenovou vňaťou.
 
2.
Cestoviny dáme do vymastenej a strúhankou vysypanej zapekacej misy a budeme piecť približne 20 minút. Zalejeme smotanou, ktorú sme rozšľahali s vajcami a soľou a zapekáme do zlata.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Biele vlákna prechádzajúce cez šunku nie sú ničím zvláštnym a väčšina z nás im nevenuje pozornosť. Koniec...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Mali by sme jesť plátok šunky či údeného mäsa, ktorý sa po nakrojení rôznofarebne leskne? Dúhový lesk sa...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...