Pridať recept

FOTORECEPT: Éclairs

12
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

3 dl
voda
120 ml
olej
225 g
hladká múka
5 ks
vajce
soľ

Plnka

1 ks
čokoládový puding
50 g
tmavá čokoláda

Ozdoba

50 g
horká čokoláda
šľahačka

postup

1.
Do nádoby nalejeme vodu, posolíme, pridáme olej. Privedieme do varu a pridáme múku. Dobre premiešame a odstavíme z ohňa.
Fotorecept: Éclairs
Fotorecept: Éclairs
Zdroj: domi4199
 
2.
Postupne po jednom vmiešame vajcia.
Fotorecept: Éclairs
Fotorecept: Éclairs
Zdroj: domi4199
3.
Vznikne hladká, pomerne tuhá zmes.
Fotorecept: Éclairs
Fotorecept: Éclairs
Zdroj: domi4199
4.
Zmes dáme zdobiaceho vrecka a vytvarujeme podlhovastý tvar.
Fotorecept: Éclairs
Fotorecept: Éclairs
Zdroj: domi4199
5.
Pečieme pri teplote 180 °C asi 25 minút.
Fotorecept: Éclairs
Fotorecept: Éclairs
Zdroj: domi4199
6.
Upečené pozdlž prerežeme a plníme čokoládovou plnkou. Uvarený puding s čokoládou.
Fotorecept: Éclairs
Fotorecept: Éclairs
Zdroj: domi4199
Fotorecept: Éclairs
Fotorecept: Éclairs
Zdroj: domi4199
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať