Pečeň s ryžou a hranolkami
4
porcie
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
lalok bravčová pečeň
1
ks
väčšia biela cibuľa
1
hrnček
ryža
3
ks
zemiaky
2
strúčiky
cesnaku
trochu
olej
podľa chuti
korenie cigánska pečienka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
hladká múka
hrnčekov
voda na podlievanie
postup
1.
Pečeň dobre umyjeme, narežeme na malé kúsky, alebo podľa chuti. Nesolíííme! Nakrájame si polovicu cibule na malé kúsky, ktoré opržíme na rozpálenom oleji do ružova, pridáme pečeň, ktorú sme si trošku poprášili hladkou múkou (naozaj stačí trochu múky cca 1PL), aby nám potom omáčka veľmi nezhustla.
2.
Opražíme, aby pečeň z každej strany zružovela, podlejeme vodou, a necháme dusiť pod pokrievkou. Zatiaľ si očistíme a nakrájame zemiaky na hranolky. Uvaríme si ryžu ako prílohu. Keď je pečeň mäkká, pridáme pretlačený cesnak, zvyšok cibule ktorú sme si teraz nakrájali na hrubšie prúžky, korenie a soľ. Zamiešame, necháme prevrieť a už len dochutíme kečupom. Kečup môže byť sladký, alebo pikantný podľa chuti. Podávame spolu s ryžou a hranolkami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.