Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Domáca parená knedľa

taliana11
taliana11
2
porcie
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
1 ks
žĺtok
1 ČL
soľ
250 ml
mlieko
1 ks
sušené droždie
1 ČL
cukor
50 ml
teplá voda

postup

Najprv si pripravíme kvások z teplej vody, droždia a lyžičky cukru. Necháme vykysnúť. Medzitým preosejeme múku, pridáme k nej soľ, žĺtok, kvások a teplé mlieko. Cesto vypracujeme a necháme ešte chvíľu vykysnúť. Vytvarujeme si knedle. V hrnci nad parou paríme knedľu 20 minút. Na záver ju troška potrieme maslom.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
rona24
12.9.2015 21:33 | |
+1 -1
(y) (y) (y) super recept knedla je bombova jupíííí (y) (y) :) :) :)
modryzubok1
13.11.2013 12:02 | |
+8 -4
<3 výborný recept!!
Lily76KE
1.11.2013 10:05 | |
+8 -6
skúšala som a sú výborné,mäkučké ,syn len chodí a vyjedá ich samotné :) :)
taliana11
8.11.2013 18:31 | |
+10 -2
som strasne rada
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Pečený pstruh na  bylinkách
Znovuobjavte pečenie v pare – urobte niečo pre svoje zdravie
Znovuobjavte pečenie v pare – urobte niečo pre svoje zdravie
Silu pary poznali obyvatelia orientálnej kuchyne stáročia dozadu. Využívali ju nielen pre jej praktické dôvody,...
sezonne potraviny
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Dnešný kulinársky trend je obracať zrak viac k regálom s cudzokrajnými surovinami. Skúšať nové chute a recepty je...
čučoriedkový džem
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Modročierne bobule so šťavnatou dužinou majú osviežujúcu sladko-kyslú príchuť. Reč je o čučoriedkach, tom...