Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info
Vašich
24384
receptov

Domáca parená knedľa

Naša obľúbená parená knedľa

Suroviny na 2 porcie:

  • 500 g polohrubá múka
  • 1 ks žĺtok
  • 1 ČL soľ
  • 250 ml mlieko
  • 1 ks sušené droždie
  • 1 ČL cukor
  • 50 ml teplá voda
  • Čas prípravy: + min.
Prepočítať na porcie

Postup receptu:

  • Najprv si pripravíme kvások z teplej vody, droždia a lyžičky cukru. Necháme vykysnúť. Medzitým preosejeme múku, pridáme k nej soľ, žĺtok, kvások a teplé mlieko. Cesto vypracujeme a necháme ešte chvíľu vykysnúť. Vytvarujeme si knedle. V hrnci nad parou paríme knedľu 20 minút. Na záver ju troška potrieme maslom.
Ohodnoť recept
  • Hodnotenie: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tlačiť recept
80 100 4

Podobné recepty

Diskusia k receptu (3 príspevky)
Lily76KE

Lily76KE Nevhodné

01.11.2013 | 10:05

skúšala som a sú výborné,mäkučké ,syn len chodí a vyjedá ich samotné :) Haha

6 1
taliana11

taliana11 Nevhodné

08.11.2013 | 18:31

som strasne rada

5 0
modryzubok1

modryzubok1 Nevhodné

13.11.2013 | 12:02

Milujem to výborný recept!!

4 1
Kým skončíte s varením, prečítajte si:

Ďalšie recepty

Parená knedľa

Výborná parená knedľa alebo plnené parené buchty … recept mám na nete, niekoľkokrát už preskúšaný a vždy na jednotku :) ….. / www.bakingintheheart.blogspot.sk

Recept od: goldensmile goldensmile

Knedle

Zemiaky olúpeme a jemne nastrúhame. Pridáme žemle nakrájané na drobné kocôčky, prisypeme múku, vyklepneme vajce, osolíme a dôkladne premiešame. Ak je zmes málo hustá, pridáme ešte trochu múky.. Zo...

Recept od: kuchtik1 kuchtik1

Hrnčeková varená knedľa

Najjednoduchšia knedľa na svete, bez váženia, bez miesenia a bez kysnutia, hotová naozaj veľmi rýchlo...

Recept od: diabambulka diabambulka

Domáca knedľa

Múku vsýpeme do misy, pridáme soľ, cukor, vajce, rozmrvené droždie a toľko letného mlieka, aby nám vzniklo hustejšie cesto. Pridáme olej a poriadne premiesime. Zakryjeme a necháme 1-1,5hod.kysnúť. Na...

Recept od: Wighy Wighy

Fotorecept: Rakúska kysnutá knedľa (Parené buchty)

Pripravíme si potrebné suroviny.. Z polovice vlažného mlieka, droždia a cukru urobíme kvások. Do múky so soľou pridáme rozšľahané vajce vo zvyšnom mlieku, pridáme kvások.. Vypracujeme cesto,...

Recept od: domi4199 domi4199

Parené knedle

Múku preosejeme do misy a zmiešame so soľou. Do priehlbiny v múke pridáme vajce. Pripravíme si kvások z vlažného mlieka, cukru a droždia. Po vykysnutí kvások prilejeme do múky, premiešame, prilejeme...

Recept od: hviezdickaZ hviezdickaZ

Fotorecept: Žemľová knedľa

výborná knedľa k pečenej kačici

Recept od: damisa damisa

Kysnuté knedľa

Z droždia, cukru, pár lyžíc vlažnej vody, zo soli a z trochy múky vypracujeme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Zvyšok múky nasypeme do misy, pridáme vodu, kvások, vajce a vypracujeme cesto, ktoré sa...

Červená ryža s bielym baklažánom a brokolicou

Červená ryža sa podobne ako ďalších cca 20 odrôd pestuje vo Francúzsku. Je bohatá na vitamín E, ktorý poznáme ako vitamín krásy. Áno, je výborná na pleť, vlasy, nechty. Obsahuje dostatok minerálov...

Farmárske kolienka

Do filtrovanej vody dáme morskú soľ a privedieme ju do varu. Po zovretí nasypeme celozrnné cestoviny, ktoré varíme 5 – 10 minút a podľa potreby ich necháme ešte dôjsť 3 – 5 minút.. Potom vodu...

Viac podobných receptov nájdete v kategóriách: Omáčky, prílohy, Bezmäsité jedlá

Najobľúbenejšie témy:

Dobruchut | Kontakt | Pravidlá | Reklama | Kariéra v Azete | Pripomienky | Na stiahnutie | Cookies

© Azet.sk a.s. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich
prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×