Pridať recept

Gaštanová torta

15
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

100 g
hladká múka
100 g
kryštálový cukor
50 ml
vlažná voda
50 ml
olej
1/2 ks
prášok do pečiva
2 ks
vajce
1 ks
vanilkový cukor

Plnka

300 g
gaštanové pyré
300 ml
smotana na šľahanie
1 ks
stužovač šľahačky
5 PL
jahodový, alebo slivkový lekvár
1 KL
rumová aróma

poleva

1 ks
čokoládová poleva kúpená vobchode, alebo podomácky vyrobená

postup

1.
Vyšľaháme žĺtky spolu s cukrami. Pridáme vodu a olej, šľaháme. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, pomiešame/vyšľaháme aby sa to spojilo a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút.
 
2.
Po upečení korpus necháme vychladnúť, a natrieme ho lekvárom, na ktorý potom nanášame asi 70 g gaštanového pyré (lekvár aj pyré sa spolu pomiešajú). Nakoniec to môžeme ešte pokvapkať rumovou arómou.
3.
Do šľahačky dáme stužovač a počas šľahania postupne pridávame 230 g pyré, ktoré predtým ešte rozmačkáme vidličkou aby malo lepšiu konzistenciu na šľahanie. Šľahačku dáme stuhnúť do chladničky a po vychladnutí torty nanášame na pyré z lekvárom. Nakoniec polejeme polevou a necháme stuhnúť, alebo ihneď porcujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Cheesecake
Milovaný cheesecake s domácim mascarpone a jeho najlepšie verzie
Tento dezert je obľúbený v každej jeho podobe. Na výber je už toľko receptov, že si nemusíte robiť starosti,...
Oriešková torta z lieskovcov
Piškótový korpus 6x INAK
Nadýchaný piškótový korpus je základ každej dobrej torty, slávnostných rezov, chutnej rolády. Máte pocit,...
Karamelový cheesecake
Fantastický karamelový cheesecake
Tri vynikajúce vrstvy tvoria tento výborný zákusok: chrumkavý korpus z čokoládových sušienok, jemný krém...
Fondán a marcipán
Domáci marcipán a fondán: Overené recepty a postupy na ich prípravu
I keď sú dnes v móde nahé torty alebo krémové zdobené ovocím, stále si veľa ľudí potrpí na klasike. Z...
Torta Panna cotta: Ľahučký dezert z čokoládovej a jahodovej peny
Svieža torta utkaná z peny z bielej čokolády a čerstvých jahôd.
Smotanová torta s ananásom
Slávnostná ananásová torta: Táto silvestrovská pochúťka sa topí v ústach, prevalcuje aj ten najlepší cheesecake!
Chystáte silvestrovskú oslavu a hľadáte recept na slávnostnú tortu? Táto ananásová je vynikajúca a zvládne...

ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Anonymný nick