Pridať recept

Francúzske zemiaky

ingrediencie

6 ks
zemiaky
1 ks
biela cibuľa
1 ks
klobása
2 ks
vajce
1 téglik
pochúťková smotana
2 plátky
slanina
trochu
maslo
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie na zemiaky americké, červená paprika, vegetačokoľvek

postup

1.
Zemiaky si môžme vopred uvariť v šupke, v osolenej vode...cca do polomäkka. Nemusíme ich variť ak máme zapekací hrniec. Zemiaky nakrájame na kolieska. Uvarené vajíčko, surovú cibuľu a klobásku nakrájame na kolieska. Môžme pridať ak máme aj trošku papriky, paradajku.
 
2.
Do zapekacieho hrnca, alebo na vymastený pekáč ukladáme striedavo zemiaky, osolíme, okoreníme a pridávame vajcia, zeleninku, cibuľu, slaninku a klobásku (dobré je dávať klobásku čo najvyššie aby šťava z nej pri pečení pretiekla cez všetky poschodia). Ako posledná vrstva zostávajú zemiaky. Pripravíme si smotanu, jedno surové vajíčko, primiešame korenie, soľ, (môžme aj trošku kečupu, alebo horčicu) a zmesou polejeme zemiaky. Zmes nám pretečie cez všetky suroviny. Nakoniec poukladáme plátky masla a necháme piecť asi pol hodinku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
milanko778
16.10.2013 17:00 | |
+1 -0
ja zmesou - smotanu , vajíčka premiešané s koreninami a cesnakom - zalievam zemiaky až keď sú aspoň s polovice upečené..... (y)
Podobné články
Hranolčeky
Extra chrumkavé hranolčeky z rúry: Ešte lepšie ako z fritézy
Ak vám nevoňajú výpary z vyprážania a nevlastníte fritézu, stále si môžete pripraviť fantasticky chrumkavé...
Hranolčeky
Poznáme tajomstvo tých najchrumkavejších hranolčekov
Aby ste z fritézy vytiahli na povrchu krásne chrumkavé a vo vnútri vláčne zemiakové hranolčeky, mali by ste...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...