Pridať recept

Pečená hus s lokšami

ingrediencie

1 ks
hus
2 ks
cibuľa
1 PL
hladká múka
majorán
rasca
soľ

Lokše

800 g
uvarené zemiaky v šupke
200 g
polohrubá múka
100 g
husacia masť
2 ks
vajce
soľ

postup

1.
Majoránom posypeme hus zvnútra, potom ju posolíme, posypeme rascou, vložíme do pekáča, pridáme na kolieska pokrájanú cibuľu, podlejeme a vo vyhriatej rúre pečieme pomaly domäkka minimálne 2 hodiny. Počas pečenie podlievame, prelievame šťavou a zberáme masť.
 
2.
Vyberieme mäkkú hus, šťavu odparíme na tuk, poprašíme hladkou múkou, premiešame, zalejeme vodou a povaríme minimálne 20 minút.
3.
Lokše: Zemiaky ošúpeme a ešte, keď sú teplé prelisujeme a po vychladnutí pridáme múku, soľ, vajcia, soľ a na doske vypracujeme cesto. Z cesta vyformujeme guľky, ktoré vyvaľkáme na tenké placky s priemerom 25 cm a opečieme ich z oboch strán nasucho na platni sporáka. Ešte, kým sú horúce potrieme ich husacou masťou. Taktiež ich môžeme opekať aj na masti na panvici.
4.
Rozporciujeme upečenú hus a servírujeme s dusenou kapustou a lokšami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Hranolčeky
Poznáme tajomstvo tých najchrumkavejších hranolčekov
Aby ste z fritézy vytiahli na povrchu krásne chrumkavé a vo vnútri vláčne zemiakové hranolčeky, mali by ste...
TOP
Toto sú najlepšie domáce lokše na svete! Cesto sa nelepí a sú úžasne mäkké ako obláčik, recept od skúsenej kuchárky
Toto sú najlepšie domáce lokše na svete! Cesto sa nelepí a sú úžasne mäkké ako obláčik, recept od skúsenej kuchárky
Fantastické domáce lokše krok za krokom a niekoľko ďalších receptov, ktoré budete chcieť vyskúšať, jednoducho výborné!
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...