Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špaldová pizza na dvojaký spôsob

kucharka26
kucharka26
6
porcií
10
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

600 g
špaldová hladká múka
300 ml
sójové mlieko
4 PL
olej
2 KL
soľ
1 KL
cesnak
7 g
sušené droždie

Obloha pre dámy

3 PL
paradajková omáčka
1 konzerva
tuniak vo vlastnej šťave
1/2 ks
cibuľa
50 g
údené tofu
1 PL
korenie na pizzu
olivový olej

Obloha pre pánov

6 PL
paradajková omáčka
200 g
šunka
1 konzerva
kukurica
1 konzerva
ananás
2 PL
korenie na pizzu
100 g
údený syr tofu
chilli omáčka

postup

1.
Suroviny na cesto dáme do pekárn0e chleba v tomto poradí: Mlieko, olej, múka, soľ, cesnak, droždie. Zapneme program Cesto a necháme vykysnúť. Po vykysnutí cesto preložíme na podložku a rozdelíme na dve časti: z jednej väčšej (2/3) časti vyvaľkáme cesto na veľkosť plechu. Druhú menšiu časť vyvaľkáme do tvaru kruhu.
2.
Cesto pre pánov preložíme na veľký plech a potrieme paradajkovou omáčkou (oba plechy mierne potrieme olejom).
4.
Cesto pre dámy preložíme do tortovej formy (vyvaľkáme väčší kruh tak, aby cesto pretekalo cez okraje cca 3 cm). Cesto potrieme paradajkovou omáčkou a navrch uložíme kúsky tuniaka.
5.
Pánsku verziu posypeme kukuricou, korením na pizzu, postrúhaným tofu syrom a podľa chuti chilli omáčkou.
6.
Dámsku verziu posypeme plátkami surovej cibule, postrúhaným tofu syrom, posypeme korením na pizzu a pokvapkáme olivovým olejom. Okraje prehneme dovnútra.
7.
Obe pizze dáme piecť do vyhriatej rúry na 220 stupňov a pečieme rovných 10 minút. Potom necháme 10 minút vychladnúť a podávame.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...