Kávové suflé s horúcou čokoládou
6
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
trochu
maslo na vymastenie
1
PL
mleté mandle
150
g
horká čokoláda
4
PL
silná káva
4
ks
vajce
100
g
krupicový cukor
Čokoládová poleva
100
g
čokoláda na varenie
150
ml
smotana na šľahanie
2
PL
silná čierna káva
2
PL
biely rum
Na podávanie
podľa chuti
vanilková zmrzlina
postup
1.
Rúru predhrejeme na 190°C. Šesť misiek alebo ohňovzdorných šálok vymastíme maslom a vysypeme mletými mandľami.
2.
Čokoládu nalámeme do misky a zalejeme kávou (silná čierna káva). Položíme na hrniec s mierne vriacou vodou (voda sa nesmie dotýkať dna misky) a zľahka miešame, až kým sa čokoláda nerozpustí. Stiahneme z ohňa a necháme trocha vychladnúť. Potom vmiešame žĺtky, múku a polovičku cukru.
3.
V miske vyšľaháme bielky a po lyžičkách k nim pridávame cukor, ktorý nám ostal. Sneh po tretinách opatrne primiešame k rozpustenej čokoláde. Cesto rozdelíme do formičiek, vložíme do rúry a pečieme asi 20-25 minút, až kým nevybehnú z misiek.
4.
Na omáčku rozohrejeme čokoládu so smotanou a kávou. Premiešame, až kým nevznikne lesklý a hladký krém. Pridáme alkohol a krém prelejeme do džbánku, aby sa dobre rozlieval.
5.
Suflé podávame okamžite. Každý si do neho zaborí kúsok zmrzliny a všetko preleje horúcou čokoládovou omáčkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.