Pridať recept

Kávové suflé s horúcou čokoládou

6
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

trochu
maslo na vymastenie
1 PL
mleté mandle
150 g
horká čokoláda
4 PL
silná káva
4 ks
vajce
100 g
krupicový cukor

Čokoládová poleva

100 g
čokoláda na varenie
150 ml
smotana na šľahanie
2 PL
silná čierna káva
2 PL
biely rum

Na podávanie

podľa chuti
vanilková zmrzlina

postup

1.
Rúru predhrejeme na 190°C. Šesť misiek alebo ohňovzdorných šálok vymastíme maslom a vysypeme mletými mandľami.
 
2.
Čokoládu nalámeme do misky a zalejeme kávou (silná čierna káva). Položíme na hrniec s mierne vriacou vodou (voda sa nesmie dotýkať dna misky) a zľahka miešame, až kým sa čokoláda nerozpustí. Stiahneme z ohňa a necháme trocha vychladnúť. Potom vmiešame žĺtky, múku a polovičku cukru.
3.
V miske vyšľaháme bielky a po lyžičkách k nim pridávame cukor, ktorý nám ostal. Sneh po tretinách opatrne primiešame k rozpustenej čokoláde. Cesto rozdelíme do formičiek, vložíme do rúry a pečieme asi 20-25 minút, až kým nevybehnú z misiek.
4.
Na omáčku rozohrejeme čokoládu so smotanou a kávou. Premiešame, až kým nevznikne lesklý a hladký krém. Pridáme alkohol a krém prelejeme do džbánku, aby sa dobre rozlieval.
5.
Suflé podávame okamžite. Každý si do neho zaborí kúsok zmrzliny a všetko preleje horúcou čokoládovou omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
kavopedia
Kávopédia - 2. časť
Káva ako jedna z hlavných plodinových komodít sveta pravidelne ovplyvňuje životy miliónov ľudí, ktorí si...
Bábovka ku šálke kávy
3 božské bábovky k šálke kávy
Milujeme bábovky! A tieto tri sú naozaj extra vláčne vďaka pridaným surovinám...
Ako sa vlastne káva stáva bezkofeínovou? Je to vôbec skutočná káva?
Ako sa vlastne káva stáva bezkofeínovou? Je to vôbec skutočná káva?
Keď nás zasiahne kofeínový šok, zachvejeme sa a znervóznieme. Tí, ktorí kávu zle znášajú, často žiadajú...