Pridať recept

Pečená morka s gaštanovou plnkou

ingrediencie

1 ks
morka
200 g
prerastená slanina

Plnka

300 g
zmes kuracích a morčacích pečení
300 g
šunka
1 kg
jedlé gaštany
100 g
ryža
2 PL
olej
100 ml
brandy
4 ks
cibuľa
mleté čierne korenie
soľ
muškátový kvet
petržlenová vňať

postup

1.
Na kašu roztlačíme uvarené a olúpané gaštany, pridáme nadrobno pokrájané pečene, ktoré sme pred namočili minimálne na 6 hodín do brandy, nakrájanú šunku, ryžu, koreniny, cibuľu, pokrájanú petržlenovú vňať a olej.
 
2.
Zmesou naplníme morku a otvor spevníme ihlami alebo zašijeme. Dáme ju do vymasteného pekáča a vo vyhriatej rúre pečieme pomaly dozlata asi 2 hodiny. Počas pečenia občasne prelievame šťavou, ktorá sa vypiekla. Morku obalíme tenkými plátkami slaniny a pečieme pomaly ešte 20 minút.
3.
Vyberieme hotovú morku, necháme ju odstáť a potom ju rozporciujeme. Šťavu servírujeme zvlášť v omáčniku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Gaštanové dezerty
Gaštanové recepty: Najlepšie krémové dezerty (nielen) na víkend
Jedlé gaštany boli v kuchyni vždy považované tak trochu za luxus. Jednak ich sezóna nie je dlhá – trvá...
Pečené gaštany
Jesenné dary prírody - jedlé gaštany!
Z jedného druhu gaštanov sa robia zvieratká, z toho jedlého sa však dajú pripraviť rôzne pochúťky, ktoré sú...
Pečené gaštany
Video: Vitamínová bomba – GAŠTANY
Ako si pripraviť pečené gaštany či gaštanové pyré?
Orechovy kolac
Orechy
Šúpanie OrechovOrechy vložte do kastróla, zalejte vriacou vodou, prikryte poklopom. Nechajte odstáť 20 minút,...
Gaštanové pyré: Doma si ho ľahko pripravíte na sladko i na slano
Gaštanové pyré: Doma si ho ľahko pripravíte na sladko i na slano
Ako pripraviť, ochutiť, uskladniť a hlavne využiť domáce gaštanové pyré...
Gaštany
Gaštany v kuchyni – viete ako na ne?
Jeseň sa nesie aj v znamení gaštanov. Najradšej z nich pripravujeme chutné dezerty, ale v kuchyni sa dajú...