Kurča podľa Duranda
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kurča
200
ml
biele víno
6
plátkov
šunka
3
strúčiky
cesnaku
3
ks
paradajka
2
ks
cibuľa
2
PL
múka
6
PL
olivový olej
mleté čierne korenie
soľ
petržlenová vňať
postup
1.
Na menšie porcie rozkrájame kurča, vykostíme ho, posolíme, pokoreníme a obalíme v múke. A prudko opečieme na časti oleja z oboch strán, potom teplotu znížime a za stáleho obracania pomaly opekáme dozlata. Keď je mäso prepečené a mäkké vyberieme ho a odložíme na teplé miesto.
2.
Nakrájanú cibuľu speníme na zvyšku oleja, pridáme štvrtinky paradajok, pretlačený cesnak a na rezančeky pokrájanú šunku, krátko opražíme, prilejeme víno a šťavu dusíme až do zhustnutia.
3.
Mäso prelejeme šťavou a servírujeme s ryžou alebo zemiakmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.